Чт, 2024-03-28, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Без участі Тимошенко і Луценка вибори чи будуть легітимними - Наливайченко
Інші останні Політичні новини

Без участі лідера партії "Батькiвщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, які зараз знаходяться за гратами, легітимність майбутніх парламентських виборів буде дуже сумнівною, передає УНIАН з посиланням на прес-службу партії "Наша Україна".

Про це УНІАН заявив голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко, виступаючи в парламенті Канади на слуханнях, присвячених українсько-канадським відносин.

Політик засудив репресії проти Тимошенко і Луценка.

Крім того, він відзначив важливість об'єднання представників опозиції в одному виборчому списку.

"Ті, хто виступають проти об'єднання опозиції, або помиляються, або свідомо вводять в оману людей", - сказав Наливайченко.

Політик закликав уряд і правозахисні організації Канади направити спостерігачів на парламентські вибори 2012 року в Україні.

За його словами, політичне і інституційне об'єднання опозиції дасть чи не єдиний шанс для зміни ситуації в Україні і зміни режиму чинного президента Віктора Януковича.

"Для того, щоб отримати демократичну більшість у Верховній Радi, нам потрібно скоординувати свої дії в рамках сумісних виборчих штабів в Києві і в регіонах і забезпечити дієвий контроль над виборчим процесом: не допустити фальсифікацій, а якщо це стане неможливим, то разом визнати вибори нелегітимними", - заявив Наливайченко.

Він також запропонував план дій об'єднаної опозиції: єдиний виборчий штаб - єдиний список кандидатів - парламентська більшість - новий Президент.

"Одним з найважливіших завдань опозиції вважаю не тільки опір режиму Януковича, але і вироблення цілісного політичного бачення перспективи України - перспективи XXI століття. На це здатне тільки нове покоління українських політиків, яке приходить в нашій державі", - відзначив Наливайченко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив екс-прем'єра України Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. 30 грудня Тимошенко було етаповано в Качанівську виправну колонію.

Нагадаємо, Луценка засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна.

Раніше віце-спікер, член парламентської фракції "БЮТ-Батькiвщина" Микола Томенко вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко і екс-міністр Юрій Луценко вийдуть на свободу тільки після того, як опозиція переможе на виборах.

А політолог Вадим Карасьов вбачає доцільність рішення лідера "Батькiвщини" Юлії Тимошенко про об'єднання виборчого списку політсили з "Фронтом змін" на чолі з Арсенієм Яценюком.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Без участі Тимошенко і Луценка вибо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]