Пт, 2024-03-29, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Безцінну картину Пікассо викрали в Афінах з музею
Інші останні Новини світу

З Національної художньої галереї в Афінах викрадено дві картини, однією з яких виявилася робота Пабло Пікассо.

Крадіжку було скоєно в ніч проти 9 січня.

За даними поліції, близько 4.52 ранку за місцевим часом в музеї спрацювала сигналізація. Охоронець, який перебував у будівлі музею, при обході помітив чоловіка, який вибігав із будівлі. Після цього він оглянув музейні зали і виявив, що дві картини зникло.

Злодій мав намір винести і третю картину, однак поспішаючи, як видно, не встиг вирізати її з рами. В ході попереднього огляду місця події було встановлено, що зловмисник проник у будинок музею через балкон із заднього фасаду.

За попередніми даними, цінність вкрадених картин дуже висока. Reuters з посиланням на власні джерела в поліції повідомляє, що окрім Пікассо з музею вкрали картину Піта Мондріана. Усього в музеї зберігається дві його картини - "Млин" і "Пейзаж", обидві 1905 року.

Що стосується Пікассо, то, згідно з каталогом Національної художньої галереї, в її колекції тільки одна картина Пабло Пікассо - "Голова жінки", написана в 1939 році. У каталозі вказано, що її подарував музею сам художник. Натомість ANA наводить інші дані, згідно з якими вкрадена картина Пікассо була написана в 1934 році і передана галереї якоюсь французькою асоціацією в 1940-х роках.

Нагадаємо, що у ніч проти 20 травня 2010 року з Музею сучасного мистецтва у Парижі було викрадено п'ять картин: "Голуб із зеленим горошком" Пабло Пікассо, "Пастораль" Анрі Матісса, "Олива поблизу Естака" Жоржа Брака, "Жінка з віялом" Амедео Модільяні та "Натюрморт із підсвічниками" Фернана Леже.

Викрадені полотна оцінили у 100 млн євро (деякі експерти стверджують, що вартість картин може сягати 200 млн євро), що дозволяє назвати це пограбування одним із найбільших в історії мистецтва.

Пізніше один із імовірних співучасників гучного пограбування, під час якого з паризького Музею сучасного мистецтва було викрадено п'ять картин загальною вартістю 100-200 млн євро, заявив, що викинув украдені шедеври на смітник .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1258 | Додав: adminA | Теги: в Афінах викрадено дві картини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]