Чт, 2024-04-25, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:51
Безвізовий режим з ЄС Порошенко прогнозує у середині поточного року
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  До Європейської ради та Європейського парламенту в квітні 2016 року будуть внесені законодавчі ініціативи про надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС із середини поточного року, заявляє президент Петро Порошенко.

"Було досягнуто домовленості (під час візиту до Брюсселя – ред.) про те, що в квітні будуть внесені законодавчі пропозиції до Європейської ради та Європейського парламенту щодо надання Україні безвізового режиму в середині поточного року", - сказав Порошенко під час спільної заяви з комісаром ЄС із питань гуманітарної допомоги та реагування на кризи Христосом Стиліанідесом у п'ятницю, 18 березня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше в МЗС заявили, що питання про запровадження безвізового режиму ЄС з Україною Європарламент планує розглянути влітку 2016 року.

Нагадаємо, 25 лютого президент Петро Порошенко підписав три закони (№4054, №4055, №4056), які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, однак на той момент тривали консультації з Єврокомісією щодо скандального закону про електронне декларування.

2 березня стало відомо, що питання надання Євросоюзом Україні візової лібералізації буде розглядатися окремо від Грузії. Пізніше посол з особливих доручень Міністерства закордонних України Дмитро Кулеба запевнив, що інформація про провал безвізового режиму для України є сильно перебільшеною, і ЄС скасує візи для українців вже у 2016 році.

16 березня Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про електронне декларування доходів і майна чиновників, небхідний для безвізового режиму з ЄС.

Також 16 березня було обрано ще двох членів Нацагентства із запобігання корупції. Кабінет міністрів України затвердив це призначення. Таким чином, склад НАЗК налічує чотирьох членів, і Агентство може розпочати свою роботу. Створення НАЗК є останньою умовою для отримання Україною безвізового режиму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: безвізовий режим, Порошенко, середина поточного року, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]