Пт, 2024-03-29, 02:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Бійців змушували платити керівництву - скандал у "Беркуті"
Інші останні Кримінальні новини
Бійці підрозділу "Беркут" в Сумській області заявили, що платили начальству по 150 гривень на місяць, щоб не втратити роботу. За даним фактом порушено кримінальну справу. Скандал розгорівся в Сумах, проте рядові беркутівці повідомляють, що такі побори є в багатьох областях, пише " Сегодня".

"Так, підтверджую, що 28 співробітників сумського "Беркута" звернулися з заявою, в якій написали, що їх начальство кожен місяць вимагає у них по 150 грн", - заявив газеті прес-секретар сумської облпрокуратури Олексій Дерев'янко.

"Сказали, що їх пресують, погрожують позбавленням премії та іншими неприємностями. Ми провели перевірку, опитали близько 60 співробітників. Є дані, що з них дійсно вимагали гроші. Гроші брав замкомвзвода, а кому ці суми йшли далі - це з'ясує слідство. Порушено кримінальну справа, будемо виявляти фігурантів. Командування "Беркута" на час слідства відсторонено від виконання своїх обов'язків ", - додав він.

"У червні минулого року нас зібрав наш командир і сказав: Хлопці, давайте, щоб ми не сварилися і ніхто нікого не звільняв, ви будете мені здавати кожен місяць по 150 грн. Хто обурився - цим говорив зайти в кабінет, він брав їх на переляк ", - розповів один із сумських беркутівців.

"Спробував і я пару слів тоді сказати, але зрозумів, що коли відмовлюся - звільнить. Зарплата у мене 4 тисячі гривень. А командир тим часом розширював собі кабінет, купував комп'ютери. Особисто йому гроші ми не давали, мабуть, він перестраховувався - брав замком . Гроші здавали майже 60 бійців, нескладно підрахувати, що в місяць загальний платіж був близько 7 тисяч грн плюс до його зарплати ", - додав він.

Його колега з цього ж взводу також зізнався, що здавав по 150 грн з червня минулого року. "Коли до нас приїжджала перевірка, то роздали анонімні анкети, багато хто все виклали як є, але на цьому все й закінчилося", - заявив співробітник "Беркута".

Сам командир підрозділу Олександр Малоштан відповів коротко: "Мій телефон прослуховується. Попереду вибори, тому робіть висновки самі. Біля цього скандалу є кілька призвідників, і не тільки серед пересічних".

У Генпрокуратурі не виключають, що після випадку в Сумах проведуть масові перевірки спецпідрозділів по всій країні.

Нагадаємо, апеляційний суд Полтавської області 23 липня засудив до 5 років позбавлення волі колишнього заступника начальника податкової міліції Державної податкової адміністрації в Полтавській області за вимагання та отримання хабара в розмірі 7 тисяч доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Скандал у Беркуті, бійців, платити керівництву | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]