Чт, 2024-03-28, 19:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Біля Авдіївки - "ознаки загострення". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою. Впродовж минулої доби противник 16 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників.

Про це сьогодні, 15 травня, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найскладніша ситуація, з ознаками суттєвого загострення, на Донецькому напрямку. Українські підрозділи біля Авдіївки кілька разів були інтенсивно обстріляні зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 82 та 120 мм.

По наших позиціях на підступах до Мар’їнки вів прицільний вогонь ворожий снайпер. Застосовував там противник й гранатомети.

По українських укріплення в районі селища Луганське, що біля Світлодарського водосховища, бойовики відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП.

Неподалік Широкиного, що на Маріупольському напрямку, бандформування обстрілювали підрозділи ЗС України з 82-мм мінометів та гранатометів.

З початку цієї доби противник продовжив обстрілювати з гранатометів та стрілецької зброї наші позиції біля Авдіївки та Луганського.

Зазначимо, вчора повідомлялося, що семеро українських військових дістали поранень на Донецькому напрямку внаслідок бойових дій. Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, Лисенко уточнив, що п'ятеро з військових дістали поранень в Авдіївській промзоні внаслідок обстрілу, а в районі н. п. Новоселівка-2 поранені двоє бійців на розтяжці.

13 травня російсько-терористичні банди 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів.

Найгарячішою точкою залишається ділянка на лінії розмежування біля тимчасово окупованого Донецька. Там бойовики неодноразово відкривали вогонь по позиціях Збройних сил в районі Авдіївки з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також мінометів калібру 82 мм.

12 травня втрат внаслідок бойових дій серед особового складу сил антитерористичної операції не було, проте під Горлівкою внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої поранення отримали двоє українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: ознаки загострення, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]