Пт, 2024-04-19, 03:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:56
Біля берегів ОАЕ корабель ВМС США відкрив вогонь: одне судно потонуло, є жертви
Інші останні Новини світу
Корабель ВМС США в понеділок відкрив вогонь по човну біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів. Як передає РИА "Новости" з посиланням на Associated Press, одна людина загинула, троє отримали поранення. Ці цифри підтвердило анонімне джерело в рятувальній службі ОАЕ.

Екіпаж корабля, ймовірно, побачив у човні "загрозу" і відкрив помилково вогонь, повідомив представник консульства. Інцидент стався поблизу кордону територіальних вод Ірану.

Командування 5-го флоту США, який базується в Бахрейні, розслідує обставини інциденту. Посольство США в Абу-Дабі ситуацію офіційно не коментує.

Пізніше прес-служба 5-го флоту ВМС США підтвердила: охорона ескадреного танкера-заправника Rappahannock розстріляла невелике моторне судно з кулемета, угледівши в діях його екіпажу загрозу.

Військові свідчать, що інцидент стався в Перській затоці, в водах поблизу порту Джебель-Алі. Відповідно з даними, викладеними американською стороною, невелике моторне судно швидко йшло на зближення з заправником Rappahannock, ігноруючи попередження і вимоги зупинитися. Охорона заправника нібито зробила серію дій, не пов'язаних з використанням сили на поразку, але це не зупинило моторний човен. Нібито тільки після цього було ухвалено рішення застосувати важкий кулемет калібру 50 мм.

"Американський екіпаж неодноразово намагався попередити людей, які керували судном про необхідність змінити курс, відмовившись від рішучого підходу", - запевняє прес-служба 5-го флоту ВМС США. Вона підтверджує, що розпочато розслідування інциденту. При цьому американські військово-морські сили не уточнюють, скільки людей знаходилося на розстріляному судні, і яка їхня доля.

Сьогодні ж прес-секретар Пентагону Джордж Літтл заявив про те, що американський авіаносець John C. Stennis вийде в район Перської затоки в кінці літа, трохи раніше, ніж планувалося. В даний час в зоні Перської затоки вже знаходяться дві авіаносні ударні групи ВМС США. Один з цих авіаносців незабаром покине район поточної дислокації. Передбачалося, що між часом відходу цієї АУГ і прибуттям John C. Stennis виникне "вікно". Однак такої ситуації не виникне у зв'язку з більш ранньої відправкою авіаносця John C. Stennis на цей театр військових дій.

За словами Літтла, відповідний запит надійшов від голови Центрального командування ЗС США генерала Джеймса Меттіса, в сферу оперативної відповідальності якого входить Близький Схід. Літтл стверджував, що більш рання відправка авіаносця John C. Stennis не пов'язана безпосередньо з напруженістю у відносинах США з Іраном або внутрішнім збройним конфліктом в Сирії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Корабель ВМС США, берегів ОА, судно потонуло, є жертви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]