Чт, 2024-03-28, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Біля Білого дому Обама будує величезний протиядерний бункер. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Просто біля Білого дому будується новий, величезний протиядерний бункер для президента США Барака Обами, його сім'ї та адміністрації, повідомляють Вести.ру  з посиланням на американські ЗМІ.

Втім, за офіційними даними, робітники лише ремонтують каналізацію. Але масштаб будівництва такий, що змушує вірити у найбільш фантастичні теорії.

У Білому домі протекли труби, пояснив прес-секретар президента, і на території резиденції, яку обгородили високим парканом, почалося будівництво. Але котлован приховують від сторонніх очей. За огорожу кілька разів на день пропускають бетономішалки. Робітників підозріло багато.

"Білий дім стверджує, що водопровід ремонтують, але подивіться на розмах робіт - кілька поверхів униз", - зазначає журналіст, політолог Рон Кесслер. - Це не каналізацію латають. Мені відомо з моїх джерел у секретній службі, він будує новий бункер проти біологічної та хімічної атаки".

Підземелля Вашингтона розростаються. У 1870-му річку Тайбер-крик сховали у спеціальний канал, прямо під Капітолієм. Це був перший секретний підземний хід, поки президент Ейзенхауер на території Білого дому не збудував собі бомбосховище. Здається, цей старий бункер тепер розширюють або ремонтують - будівництво розгорнули прямо перед парадним входом в Овальний кабінет.

Точнісінько за такою ж схемою рили підземне укриття віце-президенту Джо Байдену - спочатку відмахувалися, що плановий ремонт труб затягнувся, а потім друга особа держави на вечері з журналістами обмовилася: у його резиденції добудували нове бомбосховище.

Інше дивує, звертає увагу Рон Кесслер: "Чому саме Обамі, який отримав Нобелівську премію миру, а, наприклад, не Бушу, котрий почав дві війни, знадобилося бомбосховище? Спочатку погрози на адресу Обами звучали в 400 разів частіше, ніж за все президентство його попередника Буша, але тепер все вирівнялося. Це були випади расистів, а не терористів чи політичних партій. Це саме по собі не стало причиною будівництва бункера".

Який вигляд матиме укриття американського президента на випадок ядерної війни - можна судити по бомбосховищу, яке призначається для конгресменів і сенаторів, вони сховані під лікарнею Грінбрайєр під Вашингтоном. За 25-тонним гермозасувом, що веде до підземелля, - 150 кімнат і просторий зал засідань. Обстановка скромна. Сенаторам у разі евакуації довелося б спати, як солдатам, - на двоярусних ліжках.

Білий дім з пересічного, хай і просторого, житла в центрі міста перетворився за кілька десятків років на фортецю. Спочатку з'явився кований паркан. У 50-х - перший бункер. У 60-х глава держави почав літати на вертольоті. І тепер, якщо президент і показується на вулиці, то тільки один раз під час інавгурації, на кілька хвилин, на Пенсільванія-авеню. Гаррі Трумен був останнім американським лідером, який ходив пішки по Вашингтону без охорони.

Нагадаємо, що офіційні представники адміністрації президента Барака Обами нещодавно повідомили, що протягом останніх восьми місяців в Пентагоні під особистим контролем глави держави здійснювався перегляд нової військової стратегії.

Проект націлений на вироблення "більш реалістичного плану" розвитку збройних сил країни у світлі необхідності скорочення гігантських бюджетних дефіцитів і державного боргу США.

Восени 2011 року Міністерство оборони США оголосило про те, що готує план зі скорочення витрат на фінансування бойових частин. Це рішення схвалено з метою скорочення дефіциту бюджету країни. Вже тоді прогнозувалося, що після скорочення армія США повністю втратить змогу вести два конвенціональних (з використанням звичайного озброєння) конфлікти одночасно.

Крім того, американські дослідники підбили військові підсумки і з'ясували, що війни США за останні 10 років забрали життя 255 тис людей та коштували 3,7 трлн доларів /
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1223 | Додав: adminA | Теги: Обама будує величезний протиядерний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]