Сб, 2024-04-20, 02:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Біля кіностудії Довженка у Києві стартував гей-парад
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У суботу, 25 травня, у Києві біля кіностудії ім. Довженка починається Марш рівності представників сексменшин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Близько 50 чоловіків і жінок збираються пройти до станції метро "Шулявська" по тротуару.

Уздовж проспекту Перемоги, на якому знаходиться кіностудія, щільно вишикувалися кілька десятків автобусів з кількома сотнями правоохоронців.

Таким чином, учасників Маршу рівності з дороги огороджено автобусами, з іншого боку - парканом, за яким знаходиться кіностудія.

На чолі колони представників сексменшин натягнуто транспарант з написом "Мюнхен вітає місто-побратим Київ", серед учасників маршу присутні представники сексменшин Мюнхена. Також в колоні перебувають транспаранти "Гомосексуалізм не хвороба. Підписано Леонідом Кучмою в 1993 році", "Законопроекти 1155 і 0945 про заборону гомосексуалізму - перепона до Європи", "ЛГБТ за сім'ї та взаєморозуміння", "Україна не Росія. Навіщо повторювати дурість східного сусіда?", "Ні законопроектам про пропаганду гомосексуалізму!".

Акцію також супроводжує велика кількість представників ЗМІ. Захід фактично ще не почався, обстановка спокійна.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація пропонувала організаторам гей-форуму "Київ-Прайд 2013" перенести проведення маршу 25 травня в День Києва на інший день, щоб уникнути заворушень.

Раніше організація Amnesty International закликала українську владу вжити законодавство для боротьби з дискримінацією секс-меншин і забезпечити безпеку проведення гей-параду в Києві 25 травня.

Нагадаємо, 14 травня організаційний комітет гей-форуму Київ-Прайд 2013 подав заявку в мерію на проведення маршу 25 травня.

Гей-параду відвели всього 20 хвилин

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ в районі місця проведення параду посилено охорону громадського порядку. Парад пройшов в оточенні Беркута. Уздовж проспекту Перемоги встановлено десятки автобусів з міліціонерами. Всі підходи до місця проведення параду перекрито міліцією.

За оцінками кореспондента, всього учасників параду охороняло не менше тисячі міліціонерів.

Крім того, неподалік зібралися противники параду - представники релігійних організацій, вони скандують: "Ні гомосексуалізму!". Кілька провокацій проти учасників параду припинила міліція, п'ятьох людей затримали.

Після 20 хвилин параду учасників, серед яких були мер Мюнхена і депутат Європарламенту, організовано провели на територію кіностудії, де вони розмістилися в автобусах і залишили територію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1047 | Додав: adminA | Теги: кіностудія Довженка, Київ, гей-парад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]