Ср, 2024-04-24, 00:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Біля Маріуполя активізувалася артилерія бойовиків, 8 поранених. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минула доба позначилася загостренням ситуації на Донбасі, особливо на маріупольському напрямку. Серед українських військовослужбовців є поранені.

Про це сьогодні, 22 серпня 2015 року, під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Внаслідок бойових дій за минулу добу ми не втратили жодного нашого воїна, вісім дістали поранень різного ступеня тяжкості", - сказав полковник.

Він уточнив, що серед восьми поранених троє - бійці Національної гвардії України, п'ятеро - військовослужбовці Збройних сил України.

За словами Мотузяника, поранення бійці дістали під час обстрілу незаконними збройними формуваннями міст Мар'їнки та Красногоровки Мар'їнського району, селища Гранітного Волноваського району та селища Виноградового Маріупольської міськради Донецької області.

"Ворог широко застосовував ствольну артилерію та важкі міномети, особливо на маріупольському напрямку", - наголосив він.

За його словами, на маріупольському напрямку, ситуація залишається надзвичайно складною. "Ворожий обстріл українських рубежів оборони вівся здебільшого з важкої артилерії. Зокрема, були обстріляні українські опорні пункти недалеко від Богданівки, Прохорівки, Старогнатівки, Лебединського та Виноградного на схід від Маріуполя. Обстрілу з гаубиць зазнали житлові квартали Прохорівки. Встановлено, що вогонь вівся з висот поблизу Білої Кам'янки, які контролюються незаконними збройними формуваннями. На цій ділянці фронту противник проявляв активність з опівночі і до 10 ранку. Протягом решти доби ворожих провокацій не зафіксовано", - наголосив він.

Він також розповів, що вчора ввечері противник обстріляв сили АТО з великокаліберних гармат поблизу села Валуйське на схід від Станиці Луганської. У той же час, на ділянці фронту Станиця Луганська-Щастя-Трьохізбенка-Кримське протягом доби було спокійно.

"Ворог виявляє активність на заході Луганщини. Зокрема, в районі Бахмутської траси бандформування обстріляли з протитанкових гранатометів та мінометів українські оборонні рубежі поблизу Новотошківського. Неспокійно було у Золотому. Ворожий обстріл з гранатометів розпочався опівдні та тривав до пізнього вечора. Тоді ж диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу прорвати лінію оборони у тому районі. Після бойового зіткнення ворог змушений був відступити. Протягом доби поблизу Золотого ворог застосовував міномети, артилерію калібру 122 мм та переносні реактивні установки "Град Партизан", - розповів речник, зазначивши, що бойовики неодноразово обстріляли з мінометів та артилерії позиції українських військових поблизу Попасної, а також Троїцького.

На донецькому напрямку, за його словами, на схід від Світлодарського водосховища ворог провів ряд збройних провокацій після опівночі і більше активності у цьому районі не проявляв. На захід від водосховища декілька фактів порушення перемир’я було зафіксовано поблизу селища Зайцеве, що на північ від Горлівки. У передмістях Горлівки минулої ночі було відносно спокійно.

"Ситуація поблизу Донецького аеропорту залишається складною. Ворог постійно провокує українських військових на ведення вогню у відповідь, використовуючи при цьому стрілецьку зброю та міномети. Важке озброєння у цьому районі протягом доби не застосовувалося. Подібної тактики цілодобового обстрілу українських позицій ворог дотримується і в районі Красногорівки та Мар'їнки. Втім, міномети застосовуються значно частіше", - розповів Мотузяник.

Як повідомлялося раніше, українські політики, а також Генштаб ЗСУ та керівництво СБ України повідомляли про можливість збільшення числа провокацій і, навіть, спробу повномасштабного наступу проросійських бойовиків напередодні святкування Дня Незалежності.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: артилерія бойовиків, Маріуполь, 8 поранених | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]