Пт, 2024-03-29, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
Біля Стіни плачу в Єрусалимі іудейським жінкам дозволили молитися
Інші останні Новини світу
Ізраїльська поліція в Єрусалимі відтіснила сотні ортодоксальних євреїв, що протестували, перегороджуючи шлях групі жінок, які хотіли молитися біля Стіни плачу, святині, шанованої в іудаїзмі, повідомляє BBC.

За словами представників поліції, заарештовано трьох чоловіків, які вигукували образи і кидали пляшки, стільці та інші предмети в жінок і поліцейських.

Єврейським жінкам давно дозволено відвідувати Стіну плачу. Тепер же суд дозволив їм носити традиційні молитовні хустки, а отже читати молитви біля святині.

Носіння молитовних хусток для них було заборонено в 2003 році. Деякі ортодоксальні євреї вважають, що хустки та інші релігійні атрибути можуть носити тільки чоловіки.

Раніше жінок, які намагалися молитися біля цієї святині, заарештовували.

Котель а-Маараві (Західна стіна, Стіна плачу) - це єдиний збережений фрагмент комплексу Другого храму, побудованого царем Іродом в 20-му році і зруйнованого римлянами через півстоліття. Тільки в єрусалимському храмі дозволялося приносити жертву єдиному богові, і в його Святая святих, за біблійним переказом, зберігався Ковчег Заповіту.

Зараз Стіна плачу є найсвятішим місцем для молитви іудеїв, а в щілини між її камінням щорічно вкладають десятки тисяч записок з проханнями до Всевишнього не тільки послідовники іудаїзму, але і люди, що належать до інших конфесій.

У 2009 році планувалася її реконструкція.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: Єрусалим, молитися біля Стіни плачу, іудейські жінки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]