Пт, 2024-04-19, 19:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Біля Українського дому третя ніч акції: захисники мови поштовхалися з "Беркутом" за туалет
Інші останні Політичні новини
Акція проти мовного закону під Українським домом вистояла третю ніч поспіль. Близько четвертої години ранку там сталася штовханина між протестувальниками та "Беркутом" через біотуалет, повідомляє "Українська правда".

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Депутат Андрій Парубій намагався встановити біотуалети навпроти Українського дому, але міліція не дозволила, пояснюючи це тим, що туалет - мала архітектурна форма, тож її встановлення потребує узгодження з міською владою.

Врешті-решт туалет оточили близько двох десятків "беркутівців" і з десяток активістів.

Штовхалися близько 10 хвилин, а потім домовились встановити туалет нижче до Українського Дому до шостої ранку, коли можна буде узгодити з владою.

"Шоста ранку. За ніч мали невелику бійку з "Беркутом". Вони не дозволяли встановити нам біотуалет!!!:) Це повний ідіотизм! Туалет ми таки встановили", - написав депутат Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook.

"Цілу ніч для нас виконували свої твори співаки і поети. Доній і Стець були чудовими ведучими концерту! Отже ми весело і цікаво вистояли третю ніч . Вітаю!" - додав депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів. Його було поставлено без обговорення і внесення до порядку денного.

Пізніше Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оголосило національну мобілізацію, щоб дати "відсіч агресорам".

Тоді "Беркут" спробував розігнати акцію на захист української мови. Але депутати закликали людей підходити до Українського дому.

Люди підтримали заклики опозиційних політиків і з ночі чергували під Українським домом, вичікуючи підсумкову прес-конференцію президента країни, щоб особисто спитати Віктора Федоровича Януковича пояснення з животрепетного питання.

Врешті-решт збори переросли в жорстке протистояння між активістами і правоохоронцями. Був застосований сльозогінний газ, від якого постраждали і мітингувальники, і силовики.

Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив: оскільки перед парламентом залишається низка невирішених питань, можливий варіант скликання позачергової сесії.

В свою чергу опозиція заявила, що розпустить акцію протесту, якщо до кінця сесії, яку мають закрити сьогодні, не буде підписаний закон про мови.

На "бютівця" склали протокол за акцію біля Українського дому: заважав американцям святкувати День незалежності

На народного депутата від "БЮТ-Батьківщина" Юрія Одарченка складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, повідомляє прес-служба Київської міської партійної організації "Батьківщини".

В протоколі депутату заявлена організація незаконного мітингу і перешкоду цим посольству США в святкуванні Дня Незалежності 4 липня. Протокол складено в четвер біля Українського дому.

У протоколі зазначається, що Одарченко, як організатор мітингу на захист мови на Європейській площі, порушив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про заборону проведення зборів 4-9 липня в центральних частинах Києва.

"В доданій постанові суду цікавою виявилася мотивувальна частина, зокрема, в ньому наголошується, що право на мирний захід обмежується тим, що 4 липня 2012 року посольство США святкує День Незалежності своєї країни, і мітинг цьому святу перешкоджає", - зазначив депутат.

За його словами, влада використовувала посольство США, країну, яка особливо цінує свободу слова і свободу зібрань, для "прикриття своїх брудних оборудок".

У рішенні Окружного адміністративного суду не згадуються ні опозиційні партії, ні сам Одарченко. У рішенні суду заявлено, що забороняється проведення мирних заходів акціонерам ЗАТ "Житомирські ласощі", громадянину Торубі, Комуністичній партії України та "іншим".

"Оскільки рішення суду не може стосуватися невизначеного кола осіб, а серед представників опозиції біля Українського дому на Європейській площі немає нікого з прізвищем "інша особа", постанова суду ніяк не стосується мітингу чи Юрія Одарченка" - заявляють у партії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1160 | Додав: adminA | Теги: третя ніч акції, Українського дому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]