Пт, 2024-03-29, 08:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Більш як 2,5 тонни незаконно видобутого бурштину затримано на Рівненщині - Аваков
Інші останні Кримінальні новини

Уночі проти вівторка, 4 серпня, спеціальна група МВС в Рівненській області затримала більш ніж 2,5 т незаконно видобутого бурштину, упакованого для відправки за кордон, повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Рекордна за обсягом партія затриманого бурштину коштує за попередньою оцінкою близько трьох мільйонів доларів (3 млн дол.) !!! Точніше - вага і склад каменів по фракціях, яка готується до контрабанди партії і його вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж направили зараз при озброєній охороні", - написав міністр на своїй сторінці у Facebook у вівторок вранці.

Як йдеться у повідомленні, ця велика, підготовлена операція МВС та Державної фіскальною службою з викриття та припинення дій найбільшої злочинної групи, що діє в Рівненській області та "паразитує на незаконному видобутку бурштину".

"Буде продовження, з'являться прізвища - в минулому відомого одіозного депутата П., продажні правоохоронці та чиновники... - ми свою роботу будемо робити. Але!.. Потрібно, як вже писав раніше - ухвалювати закон, що регулює державний контроль, видобуток і збут бурштину", - зазначив Аваков.

Вилучений бурштин буде проінвентаризований і представлений публічно в найближчі години у Києві, поінформував міністр.

Варто зазначити, в Україні почастішали спроби контрабанди бурштину. У зв'язку з цим президент Петро Порошенко вимагає від силовиків затримати організаторів незаконного видобутку бурштину.

Міністерство екології та природних ресурсів у разі відсутності позитивних результатів з легалізації видобутку бурштину не виключає можливості запровадження особливого режиму діяльності на територіях, де ведеться його незаконний видобуток.

Раніше Арсен Аваков пропонував терміново вжити пакет законопроектів, які допоможуть боротися з несанкціонованим видобутком бурштину, через яку Україна щодня втрачає не менш як мільйон доларів.

У середині липня Міністерство екології та природних ресурсів України повідомило, що відкликає всі дозволи на видобуток бурштину, які були видані в 2015 році. У відомстві зазначили, що ліцензії видаватися не будуть на час розробки прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину.

22 липня віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Мінекології та Державній службі геології та надр розробити зміни до законодавства для вирішення проблеми нелегального видобутку бурштину в країні.

Віце-прем'єр наголосив на необхідності підготовки комплексної програми розвитку галузі видобутку бурштину, яка сприятиме розвитку регіону за рахунок легального і прозорого механізму використання надр.

За його словами, в цій сфері має працювати одне держпідприємство, яке здійснюватиме видобуток та реалізацію бурштину на внутрішньому і зовнішніх ринках.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: аваков, Бурштин, 5 тонни, рівненщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]