Пт, 2024-04-19, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
Більше 182 тис своїх членів покарала компартія Китаю за корупцію
Інші останні Новини світу
Комуністична партія Китаю в 2013 році покарала більше 182 тисяч функціонерів різного рівня за правопорушення та злочини, пов'язані з корупцією, повідомляє Agence France-Presse, передає Lenta.Ru.

За даними КПК, до органів партійного контролю в 2013 році надійшло майже два мільйони сигналів про можливі зловживання. 172532 з них були визнані гідними уваги. За результатами проведених перевірок 182 тисячі отримали покарання від догани по партійній лінії до виключення з КПК. В особливих випадках справи передавалися до правоохоронних органів, які вели подальше розслідування вже своїми силами.

Боротьба з корупцією в рядах правлячої партії стала одним з головних пріоритетів китайського голови Сі Цзіньпіна, що став главою держави в кінці 2012 року. В рамках кампанії керівництво партії вже наклало ряд обмежень на проведення банкетів та отримання "подарунків" функціонерами від сторонніх осіб.

Активізація боротьби зі зловживаннями в рядах членів Компартії Китаю вже призвела до того, що з листопада минулого року своїх посад позбулися як мінімум 19 осіб в ранзі заступника міністра і вище. Всього ж, за даними Reuters, в 2013 році партійні стягнення отримали на 13 відсотків більше людей, ніж роком раніше.

Нагадаємо, в жовтні 2013 шестеро високопоставлених членів Комуністичної партії Китаю були засуджені до тривалих термінів ув'язнення за тортури, що призвели до смерті людини.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: корупцію, Компартія Китаю, 182 тис своїх членів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]