Чт, 2024-03-28, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Більшість країн ЄС підтримують скасування віз для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Країни-члени ЄС переважно підтримують скасування візового режиму для громадян України, у разі виконання Києвом плану дій.

Про це свідчать дані дослідження громадянської ініціативи "Європа без бар’єрів", представленому у вівторок у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Загальний висновок: ЄС готовий підтримати безвізовий режим для України у разі імплементації всіх технічних критеріїв Плану дій з візової лібералізації", - йдеться у дослідженні.

В ході дослідження опитали дипломатів, урядовців і представників неурядових організацій країн-членів ЄС.

Найбільшими прихильниками скасування віз для українців виявилися Словаччина, Литва, Польща та Угорщина. Італія, Німеччина, Чехія, Нідерланди та Швеція мають до цього нейтральне ставлення.

"Представники Франції відмовилися обговорювати це питання", - зазначається у дослідженні.

Завадити Україні отримати скасування віз, на думку опитаних, можуть невдале проведення реформ, відсутність боротьби з корупцією, прогресу в протидії у відмиванні грошей, викоріненні організованої злочинності.

Військовий конфлікт на сході України опитаних представників ЄС не надто турбує. Як і потенційне зростання кількості українських трудових мігрантів.

Консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з ЄС відбудеться в Королівстві Нідерланди 6 квітня 2016 року.

При цьому парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ще 7 липня цього року.

Останньою країною ЄС, чий вищий орган законодавчої влади ратифікував угоду про Асоціацію, був федеральний парламент Королівства Бельгія.

Наприкінці листопада міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив впевненість в позитивному звіті Європейської комісії щодо виконання Україною плану щодо лібералізації візового режиму між Україною з Європейським Союзом.

ЄС буде ретельно стежити за виконанням Україною плану імплементації УА - представництво

Європейський Союз ретельно стежитиме за виконанням Україною плану імплементації Угоди про асоціацію і закликає керівництво країни не знижувати темпів реформ.

Про це заявив керівник торгово-економічного відділу представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Що стосується планів на 2016 рік, ми ретельно стежитимемо за виконанням Україною своїх зобов`язань за Угодою про асоціацію. Дуже важливо, щоб керівництво країни не втрачало темпу реформ", – сказав він.

За словами Берджа, Євросоюз готовий до набрання чинності економічної частини Угоди про асоціацію з 1 січня 2016 року.

Також керівник торговельно-економічного відділу представництва зазначив, що ЄС і надалі надаватиме технічну та фінансову допомогу Україні.

"ЄС, безумовно, підтримуватиме Україну в майбутньому. (...) Ми сподіваємося побачити економічне зростання вже наступного року", - наголосив Бердж.

Як повідомлялося, тристоронні консультації відбудуться 1 грудня в Брюсселі. Як наголошувала торгпред Наталя Микольська, жодні зміни до угоди між Україною та ЄС не вноситимуться, незважаючи на таке бажання російської сторони. Сторони обговорять технічні питання.

Уряд України і Єврокомісія не мають наміру відкладати імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ратифікованої всіма країнами - членами Європейського Союзу. Складовою частиною документа є запровадження з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС почне діяти з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року, після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України і РФ, сторони домовилися про відтермінування запровадження положень угоди до 31 грудня 2015 року. Євросоюз запровадив односторонні преференції на експорт українських товарів. Водночас європейські товари в Україні все ще обкладаються митом.

Російська сторона погрожує Україні повним товарним ембарго у разі, якщо угода набуде чинності. Україна вже виступила із заявою, що на кожен крок Росії щодо українських товарів вона відповість "дзеркальними заходами".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: скасування віз для України, більшість країн ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]