Ср, 2024-04-17, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:37
Більшість українок мріє про розлучення, а "молодняк" його отримує
Інші останні Новини України
Більше половини жінок України (58%) замислювались про розлучення. Про це свідчать результати Всеукраїнського соціологічного дослідження "Фактор сімейного щастя", передає УНІАН.

Натомість над розлученням замислюються 42% чоловіків..

Результати дослідження також показали, що жінки сваряться зі своїми чоловіками на 8% частіше, ніж чоловіки зі своїми жінками.

Більш як половина (56%) з-поміж тих, хто не задоволений своїм подружнім життям, постійно сваряться зі своїми партнерами, а 53% з них важко вибачитись, навіть якщо вони й усвідомлюють свою неправоту. Дослідження також виявило, що сварки супроводжують нещасливі подружні стосунки. Лише 8% тих, хто є щасливим у шлюбі, часто свариться зі своїм партнером. 61% нещасливих пар часто сваряться з різних приводів.

З-поміж причин конфліктів у подружньому житті одними з головних є неможливість стримувати емоції (32% опитаних) та побутові причини (32% опитаних), і лише у 4% українців причиною конфліктів є відсутність почуттів.

"Потреба у проведенні цього дослідження була викликана кризою інституції сім`ї в Україні. На сьогодні сім`я в Україні є неповною, поняття сім`ї викривлено, і люди, які створюють сім`ю і мають потребу в міцних і надійних взаєминах, в переважній більшості не можуть і не вміють собі їх забезпечити, бо їх не навчили і не показали прикладу. Комплексна підготовка до подружнього життя допоможе зменшити кількість розлучень та покращити демографічну ситуацію", - сказав під час прес-конференції кандидат філософських наук, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду "Сім`я" Адріан Буковинський.

Дослідження також показало, що 40% жінок та 30% чоловіків відчувають нестачу знань щодо того, як налагоджувати щасливі подружні стосунки, і вважають корисним проводити навчання, присвячене засадам створення щасливої сім`ї.

Дослідження було проведено у липні-листопаді 2012 року Благодійним фондом "Сім`я" за сприяння Міністерства соціальної політики та за фінансової підтримки компанії "AVON Україна".

Було опитано 1256 респондентів віком від 18 до 75 років у 5 містах України – Києві, Конотопі, Донецьку, Львові, Севастополі. Серед опитаних 42% чоловіків та 58% жінок, 16% розлучених та 84% одружених.

Мінсоцполітики: в перші роки подружнього життя розлучається близько 60% пар

Від 52% до 62% розлучень в Україні припадає на молоді сім`ї. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Департаменту сім`ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса.

Він зазначив, що сьогодні підтримка держави повинна бути направлена на формування іміджу сім`ї, на підготовку молодих людей, які вступають до подружнього життя, оскільки є дуже багато викликів, до яких вони не готові.

"На сьогодні в Україні лишається високий рівень розлучень серед молодих сімейних пар. Молоде подружжя не проходить відповідні навчання. Якщо подивитись статистику, то пік розлучень припадає на перші роки подружнього життя - від 3-х місяців до півтора року. Саме в цей період виникає непорозуміння між чоловіком та жінкою, недовіра, фінансові труднощі", - сказав він.

Колбаса також зауважив, що у 2012 році було укладено 278 тис. шлюбів, а відсоток розлучень сягнув 61%.

В свою чергу експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду "Сім`я" Адріан Буковинський зазначив, що серед пар, які живуть в громадянському шлюбі, 95% через певний проміжок часу розлучається.

Зазначимо, фахівці Університету Теннесі у США оприлюднили результати чотирирічного дослідження, присвяченого взаєминам між подружжям, згідно з якими стосунки триватимуть довше, якщо вага дружини не перевищуватиме ваги чоловіка.

Нагадаємо, що американські науковці з Берклі (Каліфорнія) заявили, що схожість характеру та спільні інтереси є запорукою щасливого сімейного життя. Таким чином вони спростували популярне твердження, що "протилежності притягуються".

Раніше американські фахівці з'ясували, що гроші - чинник ризику подружньої зради. Соціологи провели дослідження і дійшли цікавих висновків. Чоловіки, які матеріально залежать від своїх дружин, вп'ятеро більше схильні до зради порівняно з чоловіками, чий рівень доходів однаковий або вищий, ніж у дружини.

Науковці з'ясували, що для чоловіка у спільному житті з жінкою обійми й поцілунки набагато важливіші, аніж секс. Науковці обстежили понад 1000 пар, що провели разом від 1 до 50 років. Половина цих союзів існує щонайменше 25 років, а вік їхніх учасників - від 40 до 70 років. Виявилося також, що для жінок секс не просто важливіший - після півтора десятка років, проведених разом з чоловіком, він стає лише приємнішим.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1098 | Додав: adminA | Теги: українки, Розлучення, молодняк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]