Чт, 2024-03-28, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:37
Біометричні паспорти влада планує видавати з 1 січня 2013 року
Інші останні Офіційні новини
Влада планує видавати біометричні паспорти з 1 січня 2013 року. Про це заявив народний депутат від ПР, автор закону про біометричні паспорти Василь Грицак.

"Для громадянина України закордонний паспорт, як і передбачалося раніше, буде коштувати 350 грн, внутрішній - 65 грн", - сказав він газеті "КоммерсантЪ-Україна".

Політик переконаний, що президент Віктор Янукович "відкрив реальний шлях до Європи".

"Із цього моменту можна сказати, що ми виконали всі міжнародні договори з цього питання. Ми віримо, що в підсумку колись про нас згадають як про людей, які зробили таку добру справу і просунули Україну в ЄС", - додав він.

В свою чергу, член парламентського комітету у закордонних справах Андрій Парубій не згоден із такою думкою: "У нашій дійсності його реалізація перетвориться на чергову корупційну схему. Влада намагається за допомогою формальних дій йти в ЄС, але поки у нас є політичні в'язні, інтеграція в Європу неможлива".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович підписав закон "Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", яким запроваджуються біометричні паспорти.

20 листопада Верховна Рада ухвалила два закони в рамках плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) з Євросоюзом, зокрема - про перехід на біометричні документи.

Спочатку Верховна Рада ухвалила закон про Єдиний державний демографічний реєстр 2 жовтня.

27 листопада Інтернет Асоціація України (ІнАУ) звернулася до президента Віктора Януковича і голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням скористатися правом вето щодо Закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", повідомляється на сайті організації.

28 листопада голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський просив президента ветувати закон про біометричні паспорти.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1781 | Додав: adminA | Теги: 1 січня 2013 року, біометричні паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]