Пт, 2024-03-29, 17:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Бюджету один депутат обходиться в 2039 гривень на день
Інші останні Економічні новини
Один депутат обходиться бюджету в 2039 гривень на день. У цю суму включені зарплати нардепів та їхніх помічників, витрати на проїзд депутата, в тому числі на недешеві перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв'язок, проживання в готелі та навіть канцелярське приладдя. Про це пише газета "Сегодня".

Таким чином, депутату по роботі не потрібно витрачатися на бензин, авіаквитки, лікарні, бесіди по телефону і навіть на ручки з блокнотами. Для порівняння: таку ж зарплату, але в місяць, отримує лікар-дільничний (з неї ж він платить за житло, проїзд тощо).

Депутати на розмір своєї зарплати не скаржаться, але запевняють, що з їхніми витратами - це не такі вже й великі гроші.

"На що йде? Частина - на проживання в Києві під час засідань комітетів або сесії, - говорить депутат від КПУ Олександр Зубчевський. - Звичайно, готель надають безкоштовно, але треба ж якось харчуватися ще! Крім того, та площа, яку мені дають в готелі - 12 кв. м, - не дозволяє мені перевезти до Києва сім'ю, тому я постійно катаюсь у Запоріжжя до них. Частина йде на поїздки по області і зустрічі з виборцями, на допомогу їм. Решти на життя вистачає, але це мені... "

"Я вважаю, грошей виділяють достатньо. А чи багато це... Тут потрібно враховувати, що депутат - держчиновник з особливим статусом, його голосування може мати ключове значення для країни. Тому потрібно при розрахунку зарплати враховувати і корупційну складову - зарплата повинна бути гідною, щоб парламентарій не лобіював чиїсь інтереси за гроші, - говорить нардеп від ПР Володимир Олійник.

"Зарплати на життя депутата вистачає, - сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко. - Я особисто свою витрачаю на благодійність, і ось на благодійність її не вистачає. Занадто багато нужденних... Зайвими пільгами вважаю путівки в санаторій або замовлення машини по Києву - є ж громадський транспорт. А ось перельоти - необхідність, якщо їх скасувати, то всі будуть сидіти в Києві замість зустрічей з виборцями та вирішення проблем в округах". Втім, як зізнаються депутати анонімно, велика частина зарплати нардепа йде на дорогий одяг і аксесуари.

"Депутат не може через свій статус виглядати погано, - говорить один з нардепів. - Тому доводиться витрачатися на хороші брендові костюми, взуття, годинники..."

Як повідомлялося раніше, за словами заступника голови регламентного комітету, члена "Батьківщини" Андрія Пишного, депутати Верховної Ради України через закон про бюджет на 2013 рік повернули собі пільги.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: 2039 гривень, бюджету, день, депутат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]