Пт, 2024-03-29, 10:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Близько 200 своїх розробок NASA розсекретило за минулий рік
Інші останні Новини світу науки і технологій

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) має намір розширити співпрацю із приватним бізнесом на тлі скорочення бюджетних асигнувань, сказав у неділю директор агентства з розвитку Стівен Гонсалес (Steven Gonzalez).

"Уряд скорочує фінансування проектів NASA, і це підштовхує нас до ширшої співпраці з бізнесом. Торік ми зняли гриф секретності не менше ніж із 200 розробок, пов'язаних із космосом, і в нинішньому році це буде продовжено", - сказав Гонсалес у Космічному центрі імені Ліндона Джонсона.

За його словами, американський бізнес активно підхоплює ідеї, народжені у NASA і випробувані в космосі, передає РИА "Новости".

"Серед найбільш успішних проектів, освоєних бізнесом, - технологія отримання кисню та вуглекислоти із ґрунту Місяця. Вона використовується американськими енергетичними компаніями для видобутку газу методом фрекінгу. Спочатку розробка створювалася під обговорюваний проект організації станції постійного базування на Місяці", - сказав співрозмовник агентства.

Передбачається, що США будуть мати власну постійну базу на Місяці до 2020 року, заявив недавно на зустрічі з виборцями кандидат у президенти США республіканець Ньютон Гінгрич.

Успішним прикладом комерційного співробітництва Гонсалес назвав створення у стінах космічного агентства і запуск у 2011 році на Міжнародну космічну станцію людиноподібного робота "Робонавт-2". Його активно впроваджують на виробництвах автомобілебудівної компанії General Motors. А створена у лабораторіях NASA програма Direct Routes, куплена компанією Boeing, дозволяє авіаперевізнику економити на оптимізації трафіку близько 50 мільйонів доларів на рік.

Бюджет NASA до 2010 року досяг піку за всю історію існування агентства, сягнувши 18,7 мільярда доларів, проте у 2011 році знизився до 18,5 мільярда. У 2012 і 2013 роках він, як очікується, становитиме 17,7 мільярда доларів. Президент США Барак Обама раніше заявляв, що держава не здатна фінансувати з бюджету освоєння космосу, і запропонував NASA почати співпрацювати з приватними компаніями.

Повідомлялося також, що через скорочення бюджету Американське космічне агентство відмовляється від спільного з Європою проекту ExoMars.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1214 | Додав: admin | Теги: розробки, NASA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]