Чт, 2024-03-28, 22:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Блок Меркель та СДПН розподілили міністерства - переговори у Німеччині
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Консервативний блок Ангели Меркель та Соціал-демократична партія досягли прориву у коаліційних переговорах і визначилися із розподілом міністерських портфелів.

Про це повідомляє Spiegel із посиланням на інформацію з партійних кіл.

За інформацією видання, соціал-демократи отримають три ключових міністерства: закордонних справ, фінансів, та праці і соціального забезпечення.

Видання Bild також повідомляє, що сторони досягли принципової згоди про розподіл міністерств. Також повідомляється, що лідер сестринської партії Ангели Меркель Християнсько-соціального союзу Хорст Зеєгофер отримає посаду глави МВС.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що коаліційні переговори все ще тривають, в них беруть участь 15 провідних політиків від блоку ХДС/ХСС та від СДПН.

Сторони розраховували завершити переговори ще в неділю, 4 лютого, а понеділок і вівторок були "заброньовані" в якості резервного дня. Проте переговори затягнулися вже до середи.

Через це Меркель навіть змушена була перенести зустріч з прем’єром Італії, який прибув до Берліна. Канцлер мала зустрітися з ним сьогодні о 13:10, але тепер зустріч змістили "орієнтовно на 18:00".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: блок Меркель, СДПН, Німеччина, міністерства, переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]