Чт, 2024-03-28, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
Блокаду Криму переформатують. Активісти будуть спостерігачами
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив про переформатування акції "Громадська блокада Криму": активісти залишаються на адміністративній межі з півостровом для недопущення контрабанди.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це він сказав на прес-конференції в Києві.

За словами Чубарова, постанова Кабінету міністрів щодо припинення торгівлі з Кримом набере чинності в середині січня 2016 року.

"Ми зараз переформатовуємо акцію "Громадська блокада Криму", і наші люди тепер в набагато меншій чисельності будуть знаходитися майже поруч з митниками та прикордонниками, і вони будуть лише наглядати за тим, щоб ці питання постанови виконувалися, щоб там не було контрабанди", - заявив Чубаров.

"Багато тих функцій, які на себе взяли учасники блокади, вони вже відпадають самі по собі, але є питання, які ми ще не вирішили – це звільнення заручників, незаконно утримуваних у Криму та в Росії", - зауважив голова Меджлісу.

В інтерв'ю телеканалу "UА Перший" глава Меджлісу заявив, що західні країни можуть змусити Росію повернути анексований Крим Україні. На військове рішення не варто сподіватися.

"Доктрини військового звільнення Криму я не бачу. А от сценарій, коли західні партнери змусять Росію повернути півострів Україні, може бути втілений. Хоча це відбудеться тільки тоді, коли РФ буде змушена змінити ті принципи поведінки, які сьогодні демонструє Володимир Путін", - сказав Чубаров.

Він переконаний, що будуть домовленості щодо деокупації Криму, але тоді Росія опиниться в набагато складнішій ситуації, ніж зараз.

"Звичайно, може статися диво, щоб Путін змінився, але я в це не вірю. Тому, швидше за все, відбудеться заміна Путіна на інших політиків, які вже підуть на компроміси", - вважає глава Меджлісу.

Як повідомлялося, 16 грудня Кабінет міністрів України заборонив поставки товарів і послуг до Автономної Республіки Крим і з Автономної Республіки Крим, за винятком перевезення особистих речей громадян та гуманітарної допомоги.

Санкції проти РФ повинні залишатися до повного відновлення територіальної цілісності України - Чубаров

Чубаров заявляє, що санкції проти Росії за Крим і Донбас мають бути об’єднані і повинні залишатися до повного відновлення територіальної цілісності України, включно з АРК.

"Ми вважаємо, що будь-які наміри, які дуже часто оголошуються західними політиками, що, мовляв, виконання Мінських домовленостей може призвести до зняття санкцій, які були накладені саме у зв’язку з подіями на сході України… Для нас це вважається просто неприйнятним, це може свідчити про те, що тоді Крим дійсно буде відданий (Росії – ред.)", - зазначив він.

"Всі сьогодні розуміють, що відновлення територіальної цілісності України і відведення Росією усіх своїх окупаційних військ може статися лише завдяки об’єднаним зусиллям, і в першу чергу внаслідок критичного стану ситуації в самій Росії", - вважає голова Меджлісу кримськотатарського народу.

"Ми не маємо права говорити про окремішність цих санкцій, санкції мають бути об’єднані", - закликав Чубаров.

За його словами, повернення Криму пов’язане із збереженням та об’єднанням санкцій.

"Необхідно об’єднувати санкції, які приймалися різними інституціями на рівні ЄС чи на рівні окремих країн, як США чи Канада. Санкції, які приймалися і в зв’язку з окупацією Криму, і у зв’язку із вторгненням російських військ та підтримкою терористів на сході України", - заявив Чубаров.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: спостерігачі, активісти, блокада Криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]