Вт, 2024-04-23, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Бойкотувати Євро-2012 в Україні вирішив єврокомісар з питань торгівлі
Інші останні Спортивні новини

Європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гюхт також заявляє про намір не відвідувати проведення в Україні Євро-2012 "в нинішніх умовах". Як повідомляє інформаційне агентство Бельгії Belga, де Гюхт називає "тривожною" ситуацію з правами людини в Україні, пише "Інтерфакс-Україна".

Нагадавши, що ЄС завжди підтримував Україну на шляху до процвітання і демократії, єврокомісар звернув увагу на той факт, що економічна інтеграція України з ЄС шляхом створення зони вільної торгівлі "можлива лише в контексті загальної відкритості".

"Я глибоко жалкую про те, що відбувається в Україні, і сподіваюся, що країна ще може вирішити цю ситуацію", - цитує комісара бельгійське інформагентство.

У Європі дедалі частіше лунають заклики бойкотувати ігри Євро-2012, які пройдуть в Україні. В уряді Німеччини дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від відвідин України під час чемпіонату - все залежатиме від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Сама же Ангела Меркель заявила, що має намір в самий останній момент прийняти рішення про те, чи слід їй їхати в Україну на чемпіонат Європи з футболу.

Окрім того, 30 квітня стало відомо, що й голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу має намір бойкотувати матчі та будь-які інші заходи чемпіонату Європи з футболу на території України.

1 травня глава місії України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв висловлював сподівання, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 є перебільшеною.

Лише президент Польші закликав європейських політиків не бойкотувати Євро-2012 в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1064 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, Карл де Гюхт, Бойкот, україна, єврокомісар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]