Пт, 2024-03-29, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
Бойовики активізувалися на Маріупольському напрямі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, п’ятеро зазнали поранень.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще п’ятеро наших бійців були поранені", - сказав Мотузяник.

За добу у зоні проведення антитерористичної операції найбільше обстрілів українських позицій з боку терористів зафіксовано на Маріупольському напрямку.

"На Маріупольському напрямку вчора було найбільше обстрілів з боку НЗФ, а саме 29, епізодично окупанти застосовують міномети", - сказав Мотузяник.

За його словами, минулої доби НЗФ випустили по українським позиціям близько 30 мінометних снарядів. Зокрема, у Мар’їнці бойові дії велися понад 10 годин, сили АТО неодноразово були змушені відкривати вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку терористи здійснили сім обстрілів, з них один - з використанням мінометів.

"Противник порушує режим тиші по всьому фронту Луганського напрямку. Зокрема, у Станиці Луганській, у Щасті, на Бахмутській трасі, а також у Попаснянському районі", - сказав Мотузяник.

На Донецькому напрямку бойовики порушували режим тиші в Авдіївці та Зайцевому. За словами Мотузяника, як правило, НЗФ активізуються у другій половині дня. Всього за добу на Донецькому напрямку відбулося шість ворожих обстрілів, зокрема, один – мінометний.

Також речник повідомив, що у селищі Зайцеве військовослужбовці ЗСУ взяли у полон бойовика, його було передано працівникам СБУ.

Раніше повідомлялося, що бойовики використовували міномети калібру 82 мм в напрямку сил АТО поблизу Авдіївки, Водяного, Тарамчука, Новотошківського, Красногоровки і Новомихайлівки, а міномети калібру 120 мм - по підрозділам ЗСУ в районі Новотроїцького.

За минулу добу в зоні АТО знищений один російський військовослужбовець - розвідка

За минулу добу в зоні АТО знищено одного російського військовослужбовця.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"25 квітня загинув один та поранено двоє військовослужбовців зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3 окремого батальйону спеціального призначення (Донецьк)",- зазначається в повідомленні.

За даними розвідників, противник продовжував вогневий вплив на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 42 обстріли (за минулу добу – 29) зі стрілецької зброї, гранатометів та 120/82-міліметрових мінометів, більше половини з яких - на Донецькому напрямку. Три – Станиця Луганська, Щастя (Новоайдарський напрямок); один – Новотошківське (Сєверодонецький напрямок); чотири – Попасна, Новозванівка, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 26 – Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка (Донецький напрямок); п’ять – Тарамчук, Новотроїцьке (Волноваський напрямок); три – Водяне, Широкине (Маріупольський напрямок).

Крім того, встановлено, що у Смілому, Кіровську та Первомайську розміщено мобільні комплекси радіоконтролю "Свет-КУ" (призначені для пошуку, виявлення, аналізу, пеленгування джерел радіовипромінювань та захисту інформації від витоку технічними каналами бездротового зв’язку).

Також розвідники встановили факти постачання паливно-мастильних матеріалів та військової техніки з території РФ бойовикам у Ровеньки (п’ять цистерн (200 тонн) з паливно-мастильними матеріалами) та в Луганськ (залізничний ешелон (48 платформ) з 70 одиницями військової техніки (БМП, БТР, БРДМ, МТ-ЛБ)).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Маріупольський напрям, активізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]