Вт, 2024-04-23, 13:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Бойовики безперервно обстрілюють Станицю Луганську. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, троє зазнали поранень. Про це сьогодні, 9 листопада, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

На луганському напрямку противник застосував міномети калібром 120 мм і 82 мм, а також гармати, випустивши по позиціях українських військових понад 90 боєприпасів. Основні обстріли тривали з 16.00 до 19.00.

"З урахуванням безперервних обстрілів з боку противника в районі Станиці Луганської розведення сил і засобів поки що неможливе", - наголосив спікер Міноборони.

Загалом за добу на луганському напрямку зафіксовано 16 обстрілів, із них шість із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь на Світлодарській дузі, поблизу Горлівки, в авдіївській промзоні. По позиціях сил АТО було випущено понад 120 мінометних мін. Противник цілився по цивільних об'єктах - міни вибухнули в районі КПВВ "Майорськ", у Новгородському було обстріляно житловий квартал.

Загалом за добу на донецькому напрямку було сім обстрілів, п’ять із них із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку ситуація залишається незмінною - потужні мінометні обстріли тривають на всій лінії фронту. Окрім Красногорівки і Мар’їнки, бойовики активізувалися в районі Докучаєвська та Оленівки. Сили АТО були вимушені відкривати вогонь у відповідь. Загалом за добу на цьому напрямку був 31 обстріл, 20 із них із застосуванням важкого озброєння.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

3 листопада місія ОБСЄ повідомила, що ситуація на сході України значно погіршилася, а кількість обстрілів зросла на 40%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1229 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, Станиця Луганська | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]