Чт, 2024-04-18, 02:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:41
Бойовики гатять з БМП та гранатометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики в зоні проведення АТО 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

На Луганському напрямку зафіксовано 6 порушень "режиму тиші".

"Противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, Попасної, де бойовики застосовували стрілецьку зброю. Окрім того, позиції наших військ біля Новоолександрівці противник обстрілював із гранатометів", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку зафіксовано 10 обстрілів. Бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Кам'янки та Зайцевого.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 16 обстрілів.

Бойовики порушували "режим тиші" в районі Павлопіля, Мар'їнки, Широкиного, Старогнатівці і Богданівки, використавши при цьому стрілецьку зброю і кулемети. По Талаківці сепаратисти стріляли з БМП, а по Широкино і Богданівці відкривали вогонь з гранатометів.

Також в зоні проведення АТО за минулу добу було зафіксовано п'ять безпілотників.

Крім того, 1-а окрема штурмова рота ДУК "Правий сектор" в Facebook повідомила про загибель свого бійця.

"Під час виконання бойового завдання, при зіткненні з ворожою ДРГ загинув друг "Крава". Відвоював у 95 бригаді в розвід. роті, був в аеропорту, має відзнаку героя України. Після отриманих поранень, восьми днів в комі і закінчення контракту в ЗСУ продовжував боротьбу в складі #1ОШР ДУК ПС", - йдеться в повідомленні.

Напередодні в штабі повідомляли, що обстановка в зоні проведення АТО загострюється, противник розширює географію бойових дій і активно застосовує важке озброєння. Також повідомлялося, що в ході обстрілів загинув один український військовий, двоє отримали поранення.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке має зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не забезпечили безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Увечері 1 жовтня сторони провели відведення сил в населеному пункті Золоте Луганської області, зокрема звільнено по 1 кв. км уздовж лінії фронту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: бойовики, БМП та гранатомети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]