Пт, 2024-03-29, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:34
Бойовики мають під Алчевськом і Донецьком заборонену зброю - розвідка
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики сконцентрували у районі Алчевська, Первомайська та Донецька заборонене Мінськими домовленостями озброєння – танки, РСЗВ та артилерійські системи калібром понад 100-мм (САУ).

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, відповідна інформація про це надана представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передає УНІАН.

За даними української розвідки, основні зусилля противника зосереджені на ротації/посиленні підрозділів першого ешелону 1 та 2 армійських корпусів (АК) на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов’янському, Донецькому та Волноваському напрямках; вдосконаленні інженерного обладнання переднього краю оборони підрозділів 1 і 2 АК на Слов’янському та Волноваському напрямках; підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння; перевірці з’єднань та частин 1 АК до виконання завдань за призначенням; доукомплектуванні з’єднань і частин 1 та 2 АК, нарощуванні їх логістичного забезпечення; веденні розвідки сил АТО з використанням ДРГ, БПЛА та літака-розвідника ЗС РФ, а також підвищенні боєздатності з’єднань та частин 1 і 2 АК.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Донбасу російсько-терористичні угруповання підривають старі місця розриву мін і снарядів для демонстрації спостерігачам місії ОБСЄ, що це начебто сліди від обстрілів сил АТО.

"За даними української розвідки, відповідно до вказівок командування збройних сил РФ, передові підрозділи 1-го армійського корпусу застосовують тактику підриву старих місць розривів мін і снарядів, що представляється місії ОБСЄ як доказова база порушення силами АТО Мінських домовленостей. При цьому зазначене використовується для обґрунтування обстрілів українських позицій як вогню у відповідь", - зазначається у повідомленні ГУР МОУ.

Зазначимо, протягом минулої доби бойовики сконцентрували провокаційні обстріли уздовж лінії розмежування на Донецькому напрямку. Ворог зосередив свої агресивні дії саме на цьому напрямку: в районі Донецького аеропорту, зокрема, селищ Піски, Опитного і Авдіївки, бойовики здійснювали як прицільні, так і неприцільні обстріли з метою спровокувати українських військових на вогонь у відповідь. В основному бойовики застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети. Також по наших позиціях у Пісках працював ворожий снайпер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: бойовики, розвідка, Алчевськ, Донецьк, заборонена зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]