Ср, 2024-04-24, 07:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Бойовики маніпулюють режимом тиші. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Загиблих серед українських військових у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу немає, троє зазнали поранень. Сили АТО в свою чергу знищили двох бойовиків і чотирьох поранили. Про це сьогодні, 13 червня, заявив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Укрінформ.

"Зокрема, кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки. Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів шахти "Путилівської" (також відомої як шахта "Бутівка") суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби", - розповів він.

За даними Лисенка, на північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122-мм калібру та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів: "Більшість збройних провокацій на цій ділянці припали на захід від Горлівки, зокрема поблизу сіл Ленінське, Троїцьке та селища Новгородське. Тут бойовики застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та двічі стріляли з БМП".

Крім того, за словами речника, ворожі обстріли з мінометів та бронетехніки були зафіксовані біля селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку окупанти випустили 159 мінометних мін та 6 артснарядів.

Лисенко також повідомив, що кількість обстрілів на Маріупольському напрямку знизилася вдвічі: "Неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногорівки, де бойовики випустили три мінометні міни, стріляли з гранатометів та зенітної установки. Також наші воїни зафіксували два обстріли ворожого снайпера. Крім того, поодинокі збройні провокації скоєно біля Гнутового, Талаківки, Водяного і Широкиного".

На Луганському напрямку, додав речник, бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки.

Окупанти маніпулюють режимом тиші

Бойовики вдаються до підступної тактики: відкривають вогонь, коли отримують відповідь, вимагають режиму тиші, у деяких випадках не дотримуючись його, завдають ушкоджень бійцям. Про це "Українській правді" розповів один з бійців на передовій.

"Вони стріляють прямо по нас. Починають з легкого, потім з кулеметів, автоматичних станкових гранатометів і потім б'ють по всіх постах. І одразу ж ми отримуємо інформацію, що вони просять про режим тиші. І все, ми не можемо їм відповісти", - сказав військовий.

"У нас так одного бійця поранили", - додав військовий.

У свою чергу речник прес-центру АТО Сергій Жмурко підтвердив цю інформацію.

"Це правда, вони дійсно використовують таку підступну тактику. Вони починають агресивні обстріли сил АТО, а коли отримують відповідь, одразу вимагають режим тиші", - повідомив Жмурко.

"Був випадок, коли після обстрілів вони запросили режим тиші, а після цього почали обстріли і з міномета поранили наших хлопців. Так було кілька днів тому на одному з опорних пунктів в районі Донецька", - додав Жмурко.

Нагадаємо, 11-12 червня запеклі бої точилися в промзоні Авдіївки і біля шахти "Бутівка".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: бойовики, маніпуляції режимом тиші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]