Пт, 2024-03-29, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
Бойовики мінують Комінтернове і обстріляли з "Граду" Попасну. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Члени т. зв. "ДНР", які напередодні увійшли в розташоване в "сірій зоні" н.п. Комінтернове (поблизу Маріуполя), проводять обшуки в будинках місцевих жителів і мінують території в селищі, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Бойовики проводять обшуки в будинках місцевих жителів, облаштували вогневі точки, проводять мінування. Українське командування повідомило про інцидент представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і СЦКК. Крім того, патруль СММ ОБСЄ не зміг потрапити до Комінтернового з міркувань безпеки", - сказав він на брифінгу в середу, 23 грудня, в Києві.

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу двоє українських військових зазнали поранень, загиблих немає, повідомив Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій загиблих, на щастя, немає, але поранень дістало двоє наших військових", - сказав він.

Лисенко також наголосив, що НЗФ порушили домовленості про припинення вогню, досягнуті напередодні в Мінську.

"Від початку доби зафіксовано сім обстрілів наших позицій у зоні АТО. На південь від Попасної противник застосував РСЗВ "Град". Це ще раз свідчить, що НЗФ не хочуть мирного врегулювання конфлікту", - наголосив він.

У прес-службі ОБСЄ повідомили, що представники місії не змогли дістатися до селища, оскільки "дороги були блоковані мінами, розтяжками, не розірваним боєприпасами і саморобними вибуховими пристроями".

Як відомо, у вівторок, 22 грудня, про захоплення бойовиками Комінтернового повідомив Генштаб і прес-центр АТО.

Спостерігачі СММ ОБСЄ не змогли потрапити у захоплене бойовиками Комінтернове.

Комінтернове розташоване поблизу Маріуполя у так званій "сірій зоні" – території, яка не повинна контролюватися жодною зі сторін.

У прес-центрі АТО заявляли, що бойовики в Комінтерновому укріплюють свої позиції.

Тука: терористи з "Граду" обстріляли Попасну

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації заявляє, що бойовики вранці у середу обстріляли Попасну з Градів. Про це повідомляє прес-служба Луганської облВЦА.

За його словами, близько 9.00 бойовики з напрямку села Калинове (підконтрольне та званій "ЛНР") здійснили обстріл з реактивної установки "Град" міста Попасна.

Три ракети лягли в районі вулиці Парусовка.

"Наразі інформація про постраждалих і руйнування не надходила. Терористи, не зважаючи на черговий етап Мінських домовленостей, вкотре грубо їх порушують, обстрілюючи регіон із важкого озброєння", – повідомив Георгій Тука.

Раніше прес-центр АТО повідомляв, що бойовики у середу, 23 грудня, обстріляли з РСЗО "Град" населений пункт Троїцьке в Луганській області.

Нагадаємо, 22 грудня у Мінську домовилися про припинення вогню в ніч проти 23 грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: міни, обстріл, бойовики, Комінтернове, Попасна, град | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]