Пт, 2024-04-19, 00:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:05
Бойовики накопичують бронетехніку і продовжують провокації
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-терористичні війська на Донбасі проводили обстріли в основному зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-х і 120-ти міліметрових мінометів, також зафіксовані випадки застосування озброєння бронетехніки та артилерійських систем, які за Мінським угодами мають бути відведені від лінії зіткнення. Про це свідчать оперативні дані групи "Інформаційний Опір".

У районі н.п. Мар'їнки противник вів снайперський вогонь по наших позиціях. На ділянці Піски-Авдіївка бойовики застосовували вогневі групи, озброєні мобільними засобами ураження. Як мінімум двічі укріпрайон українських військ поблизу н.п. Дослідне був обстріляний із зенітних установок ЗУ-23-2, з подальшим їх переміщенням і відходом.

У перестрілці близько п. Ленінське терористи застосували 82-міліметрові міномети для придушення вогневих точок наших військ. Між н.п. Новгородське і Верхньоторецьке зафіксовано дію танкової групи бойовиків. З замаскованих позицій три танки супротивника періодично відкривають прицільний вогонь по нашому передньому краю.

На приморському напрямку напружена обстановка зберігається в Широкино і на ділянці Павлопіль-Чермалик. У даних районах незаконні збройні формування обстрілюють позиції сил АТО з великокаліберних кулеметів, гранатометів і мінометів (у тому числі - 120-міліметрового калібру). З 122-х міліметрових гаубиць Д-30 і САУ 2С1 кілька разів були обстріляні опорний пункт поблизу н.п. Чермалик і позиції сил АТО північ і на захід від Широкино.

Складна ситуація залишається і на Луганському напрямку. У районі н.п. Кримське, Золоте, Новотошковка терористи ведуть вогонь з піхотного озброєння, що зрідка переривався артилерійськими нальотами з 122-мм артилерії. У районі н.п. Луганське - Миронівське бойовики для обстрілу українських позицій застосували кілька БМП-2, які після інтенсивної стрілянини зі штатних 30-мм автоматичних гармат відійшли під прикриттям мінометного вогню вглиб своїх бойових порядків.

Найбільш жвавим рух автотранспорту бойовиків залишається в Донецьку, Луганську та їх околицях, від Красного Луча в напрямку на Сніжне і Дебальцеве, від Амвросіївки на Старобешеве і південніше. Також, "пожвавився" напрям Торез-Шахтарськ-Єнакієве-Горлівка. Але основний потік вантажів для терористів, як і раніше, йде через Іловайский транспортний вузол.

У Петровському та Кіровському районах Донецька продовжує накопичуватися бронетехніка НЗФ. Вона розосереджена на авторемонтних підприємствах міста і в логістичних терміналах, а також замаскована в безпосередній близькості від житлових кварталів. На сьогоднішній день, за оцінками групи ІС, тут знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки, чверть з якої - танки (в основному Т-72М, Т-72БА, Т-72Б3, є Т-64Б і Т-64БВ).

На півдні Макіївки (між Гірницьким районом та Донецькою кільцевою дорогою) зафіксовано 2 установки ЗРК "Тор-М1" та облаштовані для них позиції.

З Амвросіївки у бік Тельманове прослідував піхотний підрозділ терористів в кількості 40 чоловік на 3 БТР-80 і 3 вантажівках.

У Яковлівці та Ясинуватій відзначена поява "свіжих" підрозділів НЗФ - 10 танків, 15 одиниць автотранспорту та близько 250 бойовиків.

Триває перегрупування бронетехніки терористів з району Первомайськ - Стаханов на правий фланг ділянки в сторону н.п.Донецьке - Жолобок. В даний район переміщені ще 6 одиниць бронетехніки - 2 БМП-2, 1 БТР-80 і 3 танка Т-64Б.

Бойовики вночі продовжували збройні провокації на всіх напрямках в зоні АТО

Увечері та ночі з 25 на 26 травня, як і в попередні дні, терористи продовжили обстрілювати наші позиції на всіх напрямках. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Так, на Донецькому напрямку злочинці з мінометів, артилерії, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по Опитному, Піскам, Красногорівці, Новомихайлівці, Водяному, Авдіївці та шахті Бутовка. Вночі загарбники двічі підступно обстріляли Петрівське, використовуючи реактивні системи залпового вогню.

За даними прес-центру, на Луганському напрямку з озброєння танку тричі обстрілювали Сизе. З гранатометів, мінометів, зенітних установок та кулеметів злочинці вели вогонь по Жовтому, Щастю, Старому Айдару.

На Артемівському – з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї загарбники стріляли по Кіровому.

Водночас на Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали військових у Широкиному та Мирному з тих же видів озброєння. Щоправда після 22 години тут було майже тихо. Безпілотні літальні апарати тричі помічено в районі все того ж Широкиного та Мангуша.

Як повідомлялося раніше, в зоні АТО на лінії зіткнення було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу селища Мілове.

За минулу добу в результаті бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 - отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли в с. Широкиному.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: бойовики, бронетехніку, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]