Чт, 2024-04-25, 23:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Бойовики накрили вогнем Мар'їнку та Вуглегірську ТЕС. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні АТО бойовики 73 рази відкривали вогонь. Про це сьогодні зранку, 19 серпня, прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Найбільше обстрілів, а саме 38, зафіксовано на Донецькому напрямку. З забороненої мінськими угодами артилерії 152 мм калібру бойовики били по українських позиціях в Троїцькому і Семігір’ю, Під обстріл зі зброї 122 мм калібру потрапили Луганське і Ленінське.

На ділянці Торецьк - Авдіївка терористи вели обстріл з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому і Луганському бойовики застосували БМП, біля Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню. Зокрема бандити з гаубиць 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнка, Павлопіль і Красногорівка потрапили під вогонь мінометів і гранатометів. По позиціях в Новотроїцькому та Широкино бойовики застосували гранатомети і кулемети крупного калібру.

Поблизу Широкиного, Мар'їнки і Талаківки терористи задіяли бронетехніку. В районі Богданівки сили АТО відбили атаку ДРГ. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На Луганському напрямку з артилерії 122 мм калібру бойовики били по Новозванівці і Калинове-Попасній. По українських позиціях в Золотому терористи вели вогонь з 120 мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоалександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого бойовики відкривали в основному гранатометний вогонь.

В Станиці Луганській бойовики вели збройні провокації із застосуванням гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру, а в Новозванівки - стрілецької зброї.

Також активізувалася повітряна розвідка сепаратистів: за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Поліція: окупанти "поливають" Мар'їнку, горить будинок

Вночі бойовики почали обстріл Мар'їнки Донецької області. Про це повідомляє прес-служба поліції.

"Мар'їнка. Бойовики розстрілюють центр міста. Район обстрілу - проспект Дружби (раніше Ворошилова). Через попадання снаряда загорівся будинок біля школи №2", - зазначив начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, оглянути пошкодження поки не представляється можливим.

"Група поліції готується на виїзд, при першій нагоді правоохоронці прибудуть на місце обстрілу", - зазначив він.

Під обстріли потрапила Вуглегірська ТЕС

Бойовики "ДНР" 17 серпня обстріляли Вуглегірську ТЕС з артилерії калібру 152 мм. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Українські військові спостерігачі зафіксували 8 пострілів артилерії калібром 152 мм. Три снаряди впали у районі ТЕС. Внаслідок потужних вибухів руйнувань зазнав резервуар питної води та пошкоджено лабораторію контролю очистки та контролю якості води теплоелектростанції", - йдеться в повідомленні.

Військовослужбовці української сторони СЦКК в присутності місії ОБСЄ задокументували місця розривів 152-мм боєприпасів і наслідки руйнування інфраструктурних об'єктів.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня українські силовики відбили ворожу атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі. Також Порошенко допускає, що в разі загострення ситуації буде запроваджено воєнний стан, а також оголошено мобілізацію.

14 серпня бойовики намагалися захопити опорний пункт у районі Новоолександрівки.

15 серпня було повідолено, що на Донбас перемістився ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, що розцінюється розвідкою як посилення загрози повітряного тероризму.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: Вуглегірська ТЕС, бойовики, Мар'їнка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]