Пт, 2024-03-29, 08:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
Бойовики налагодили виробництво переносних "Градів". ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У зоні проведення бойових дій за минулу добу п'ятеро українських військових отримали поранення, загиблих немає, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій загиблих, на щастя, немає, але поранення отримали п'ятеро українських військових", - сказав він на брифінгу в суботу, 19 грудня, в Києві.

Також Державна прикордонна служба України повідомила, що в п'ятницю було зафіксовано різке збільшення використання російськими найманцями безпілотних літальних апаратів.

Так, прикордонними нарядами виявлені польоти 9 БПЛА. Їх фіксували в напрямку н.п. Горлівка, Маріуполь, Ялта і Широкине.

Також Лисенко повідомив, що бойовики на тимчасово окупованій території Донбасу налагодили виробництво переносних реактивних пускових установок "Град-П" ("Партизан").

"За інформацією ГУ розвідки Міністерства оборони України, виробництво такої зброї вже налагоджено на підприємствах тимчасово окупованої території в Донецькій області", - зазначив він.

За словами Лисенка з посиланням на дані розвідки, на озброєння "третьої окремої мотострілкової бригади "ДНР", що дислокується в Горлівці, недавно надійшла перша партія даних пускових установок.

За даними штабу, дальність стрільби з цих пускових установок становить 2-10 км.

"На озброєнні української армії таких установок ніколи не було, так що це є черговим доказом причетності Росії до озброєння бойовиків", - додав Лисенко.

Раніше в штабі АТО повідомили, що в районі Мар'їнки і Красногорівки заради збереження власного життя і безпеки місцевих жителів українські воїни змушені були відкрити вогонь у відповідь з незаборонених озброєнь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: бойовики, виробництво переносних Градів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]