Пт, 2024-03-29, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Бойовики намагаються спровокувати гуманітарну катастрофу. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Підривання мікроавтобуса біля контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) у Мар’їнці - це спроба незаконних збройних формувань (НЗФ) спровокувати гуманітарну катастрофу в окремих районах Донецької області (ОРДО), заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенант Андрій Таран, пише Інтерфакс-Україна.

Як інформує в середу прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай, події двох останніх днів свідчать про наміри НЗФ ОРДО спровокувати на території Донбасу, не підконтрольній українському уряду, гуманітарну катастрофу і перекласти відповідальність за це на українську владу.

У повідомленні зазначено, що після того, як минулого тижня через постійні обстріли з боку бойовиків НЗФ ОРДО було закрито КПВВ "Зайцеве", пропускний пункт біля Мар’їнки залишився єдиним у Донецькій області, через який, незважаючи на великі черги, мирні жителі, які проживають на Донбасі, мали можливість перетинати лінію розмежування.

"Своїми діями бойовики прагнуть змусити українську сторону закрити і цей пункт пропуску", - йдеться в повідомленні Лабая.

"Трагічній події поблизу Мар’їнки, яка сталася сьогодні вранці, де загинули люди, передувала вчора ввечері ще одна провокація. Близько 17.00 9 лютого по цьому пропускному пункту з боку бойовиків НЗФ був відкритий вогонь із гранатомета. Такі дії бойовиків НЗФ ОРДО неможливо розцінити інакше як провокацію для закриття єдиного діючого нині КПВВ у Донецькій області, а потім, із властивим їм цинізмом, звинуватити українську владу в гуманітарній катастрофі", - наголосив керівник української сторони СЦКК Таран.

У повідомленні також зазначено, що інформацію щодо всіх зазначених фактів було передано представникам СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, в середу близько 8.00 мікроавтобус Volkswagen Transporter підірвався на вибуховому пристрої за 600-700 м від КПВВ "Мар’їнка" Донецької області. Мікроавтобус їхав із "сірої зони" і намагався об'їхати чергу машин узбіччям. Попередньо відомо, що в автомобілі було п’ятеро громадян. Двоє з них загинуло на місці, а один зазнав тяжких поранень і помер у лікарні Курахового.

За фактом підриву пасажирського мікроавтобуса Volkswagen біля КПП у Мар’їнському районі Донецької області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Лисенко: у зоні АТО за добу ніхто з українських військових не постраждав, четверо цивільних загинули внаслідок підриву мікроавтобуса

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті активних бойових дій ніхто з наших воїнів не загинув і не постраждав", - сказав він на брифінгу в середу, 10 лютого, в Києві.

Лисенко зазначив, що зупинка в зоні проведення операції незмінна. Найактивніші бойові дії велися на донецькому напрямку, на ділянці Зайцеве - Майорськ. Також бойовики активно обстрілюють позиції сил АТО на Світлодарській дузі і поблизу Донецького аеропорту. НЗФ застосовують міномети, гранатомети різних систем.

Спікер АП також поінформував, що внаслідок підриву на міні неподалік пункту пропуску "Маріїнка" цивільного мікроавтобуса загинули четверо людей – троє на місці, один дорогою до лікарні.

"Це сталося сьогодні близько 7.50 ранку. Автомобіль рухався з боку тимчасово окупованих територій. За 600 м до пункту пропуску водій проігнорував знаки про небезпеку, виїхав на узбіччя, там і стався вибух. У машині було 5 осіб, 4 з них загинули", - розповів він. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: гуманітарнау катастрофа, бойовики, провокація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]