Ср, 2024-04-24, 23:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:15
Бойовики намагаються витіснити сили АТО у чотирьох точках. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України вісім військовослужбовців Збройних сил зазнали поранень, загиблих немає, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден із наших військовослужбовців не загинув, вісім дістали поранень. Усі ці випадки - на донецькому напрямку", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко розповів, що на луганському напрямку зафіксовано п’ять обстрілів: два у Станиці Луганській та три - біля Трьохізбенки. "Сили АТО вимушені були відкривати вогонь у відповідь", - наголосив спікер АП.

На донецькому напрямку зберігається важка обстановка, противник порушував режим тиші на всій лінії фронту. Найгарячішими точками були н. п. Луганське, Зайцеве, Майорськ та Авдіївка. НЗФ застосовують важке озброєння, окрім мінометів - також бронетехніку.

За словами спікера, загалом на цьому напрямку за добу зафіксовано 53 обстріли з боку бойовиків, близько 40% із них - із важкого озброєння.

Лисенко також поінформував, що загострилася ситуація на маріупольському напрямку. Противник відкривав вогонь у Мар’їнці, Новотроїцькому та Широкиному. Окрім мінометів, бойовики застосовували озброєння БМП і снайперів. Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 29 обстрілів.

Для незаконних збройних формувань (НЗФ) на тимчасово окуповані території Донбасу з Росії вчора доставили близько 200 тонн боєприпасів, 12 танків та 18 бронемашин.

"Російський воєнторг не припиняє поставок озброєння та військової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для потреб НЗФ так званих "ЛНР" та "ДНР". Вчора було зафіксовано прибуття ешелону з паливно-мастильними матеріалами до Краснодона. До Дебальцевого зайшов ешелон з близько 200 тонами боєприпасів, а в Іловайськ заїхало 12 танків та 18 бойових броньованих автомобілів", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, з кінця березня бої за промзону Авдіївки йдуть фактично в цілодобовому режимі. Про те, що артобстріли скоюються під Авдіївкою, штаб АТО вперше повідомив 23 березня. Російська гібридна армія зосередила серйозні сили в Ясинуватій, Мінеральному і Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід.

Напередодні в штабі також повідомляли, що на ключових позиціях оборони ЗСУ в Зайцевому, Авдіївці, Майорську, а також у районі Донецького аеропорту обстріли тривають практично цілодобово. Епізодично противник використовує міномети, а також БМП.

Бойовики у чотирьох точках намагаються витіснити сили АТО - розвідка

У районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Авдіївка та Мар’їнка бойовики намагаються витіснення сили АТО із займаних позицій шляхом інтенсивних обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, 82 та 120-мм мінометів.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Головного управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що найбільша активність противника зберігається на Слов’янському та Донецькому напрямках.

У відомстві нагадали, що протягом доби зафіксовано 87 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, бойових машин піхоти, 82 та 120-мм мінометів. Також вказується, що з території Росії прибули нові військові, озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Також у заяві розкрито ім'я ще одного російського офіцера, що керує на Донбасі. Йдеться про полковника ЗС РФ Кірієнкова Олександра Валентиновича, 1971 р.н., що народився в Смоленській області.

Як пише розвідка, встановлено, що він перебуває на посаді "заступника командира з роботи з особовим складом 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве, Україна) 2-го АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ Південного воєнного округу ЗС Російської Федерації".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, бойовики, чотири точки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]