Чт, 2024-03-28, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:11
Бойовики намагалися захопити опорний пункт сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь, з них 59 по підрозділах Сил АТО. Як повідомляє сьогодні зранку, 15 серпня, прес-центр штабу АТО, зокрема, 23 обстріли зафіксовано на Донецькому, 28 на Маріупольському та 8 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь відкривався по укріпленнях захисників Авдіївки, там окупанти застосували заборонені калібри мінометів. Вогонь з автоматичних станкових гранатометів, 82 мм мінометів та кулеметів великого калібру ворог вів по позиціях в районі Світлодарської дуги. Під кулеметний та гранатометний вогонь потрапило Ленінське. У Верхньоторецькому активність проявив снайпер.

Під Новоселівкою на Маріупольському напрямку противник застосував 122 мм артилерію, по позиціях в Тарамчуку 82 мм міномети, гранатомети та кулемети великих калібрів. В Мар’їнці та Талаківці вогонь вівся з мінометів, кулеметів та стрілецької зброї, а у Водяному, Гнутовому та Широкиному відкривався здебільшого гранатометний вогонь. В районі Красногорівки, Старогнатівки та Богданівки провокації тривали з використанням стрілецької зброї. Поблизу Широкиного, Талаківки, Мар’їнки та Водяного окупанти активно застосовували бронетехніку.

На Луганщині по позиціях в районі Попасної противник відкривав вогонь із 122 мм самохідних артилерійських установок та 120 мм мінометів. По українських захисниках у Новоалександрівці та Новозванівці ворог вів обстріли з 82 мм мінометів, кулеметів великого калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Третій день поспіль в районі Жовтого фіксується діяльність снайпера.

В районі Новоолександрівки ворог намагався захопити наш опорний пункт. Близько 10.10 з боку населеного пункту Калинове на відстань до 100 м підійшла ДРГ противника у кількості 3-6 осіб та відкрила вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойове зіткнення тривало 20 хвилин. Зазнавши втрат противник відступив.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: опорний пункт сил АТО, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]