Чт, 2024-03-28, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:23
Бойовики обстрілюють Адвіївку з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: 13 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 6 – на Донецькому та 1 – Луганському.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися у Верхньоторецькому з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також з гранатометів та стрілецької зброї бойовики вели вогонь у напрямку позицій сил АТО поблизу Авдіївки та Ясинуватої.

Крім того, Авдіївку обстріляли з 82-мм міномета. Поблизу Авдіївки також була зафіксована снайперська активність, а позиції українських військових біля Водяного, Павлополя, Талаківки та Мар’їнки обстріляні зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку поблизу Широкиного, о дев’ятій ранку противник обстріляв позиції Збройних Сил України з бойової машини піхоти та стрілецької зброї, а також застосовувалися гранатомети. Окрім того, поблизу Мар’їнки спостерігалася снайперська активність.

На Луганському напрямку бойовики обстріляли зі стрілецької зброї Новоолександрівку.

Також на Маріупольському напрямку виявлено 2 БПЛА противника. Один на висоті 500 метрів рухався у напрямку Водяного та Комінтерного, інший рухався у напрямку Водяного та Дзержинського на висоті 600 метрів. Вогонь не відкривався.

В цілому, як зазначають у прес-центрі, обстановка в районі проведення АТО характеризується дотриманням "режиму тиші" за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку противника.

Як повідомлялося, кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режим тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 годин незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО відзначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямах.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Крім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріл Адвіївки, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]