Сб, 2024-04-20, 17:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Бойовики обстрілюють позиції сил АТО на підступах до Маріуполя. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО, застосовуючи важке озброєння. Також вони не припиняють спроб спровокувати українських військових на порушення Мінських угод. Бойовики активно шукають слабкі місця в обороні українських військових. Про це сьогодні зранку, 1 липня, на своїй сторінці Facebook повідомляє прес-центр АТО.

Бойовики активізувалися в напрямку Авдіївки і лякають газовими атаками

"Вночі з окупованого Донецька по наших позиціях біля Пісків та Новгородського бойовики активно били з мінометів калібру 120 та 82 мм. Зафіксовано, зокрема, використання бойовиками запалювальних мін", - повідомляє прес-центр.

На Артемівському напрямку важкі міномети та гранатомети кремлівських найманців гатили по Ленінському, Кіровому, Лозовому, Луганському та Майорську.

В Луганській області 120-мм міни та гранати вибухали на позиціях українських воїнів поблизу Станиці Луганської та Новотошківського. Також Станиця Луганська була обстріляна із зенітних установок.

"Але найактивніше проросійські гібридні бандформування діяли на підступах до Маріуполя. З різноманітного озброєння декілька разів було обстріляно Широкине. А близько опівночі зі 122-мм гаубиць та переносних версій РСЗВ "Град" кремлівські найманці вдарили по Бердянському", - зазначається в повідомленні.

"Завдяки своєчасним та професійним діям українських воїнів спроби бойовиків знайти прогалини в нашій обороні залишаються марними. Вогневі засоби противника вчасно ідентифікуються та придушуються", - підсумували в прес-центрі.

Зазначимо, в січні секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що Маріуполь надійно укріплений зі сходу, звідки бойовики неодноразово намагалися здійснити прорив.

У червні повідомлялося, що в Маріуполі завершується будівництво фортифікаційних споруд на першій лінії оборони.

Нагадаємо також, що радник керівника МВС України Зорян Шкіряк, який перебуває в зоні АТО, відзначає серйозні проблеми у терористів із живою силою, оскільки бойовики зазнають колосальних втрат убитими та пораненими.

"Починаючи з подій у Мар'їнці, бойовики втратили понад 400 чоловік вбитими і близько 800 пораненими. В моргах і лікарнях Донецька і Луганська - аншлаг. Лежать всюди, навіть у приймальних відділеннях на підлозі. Лікувати нічим, антисанітарія, розпач та хаос", - розповів він.

Бойовики активізувалися в напрямку Авдіївки і лякають газовими атаками

Російсько-терористичні війська на Донбасі не припиняють здійснювати активні обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, в т.ч. з важких озброєнь, повідомляє група "Інформаційний спротив".

На Приморському напрямку протягом минулої доби бойовики на широкій ділянці вели активні обстріли з 82-мм і 120-мм мінометів, зафіксовано використання 122-мм артилерії з позицій північніше н.п. Безіменне і на схід від н.п. Червоноармійське. Також терористи на зазначеному напрямку, на передньому краї, крім стрілецьких озброєнь активно використовують автоматичні гранатомети АГС-17 і зенітні установки ЗУ-23-2. Ударів завдавали по позиціях сил АТО в районі н.п. Широкине, Лебединське, Бердянське. Також зафіксовано удари по позиціях між Гнутовим і Талаківкою.

По позиціях українських військ у районі н.п. Мар'їнка, Піски, Красногорівка, шахта "Бутовка" терористи вели обстріли з АГС-17 і кількох пересувних установок ЗУ-23-2 на МТ-ЛБ і вантажних автомобілях. На північний схід від Красногорівки бойовики на двох БТР-80 намагалися вийти на зручну вогневу позицію для стрільби з великокаліберних кулеметів (озброєння БТР). Передові підрозділи сил АТО вступили в вогневе протиборство з противником і змусили супротивника відійти на вихідний рубіж.

Відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ на Костянтинівському напрямку і на північ від Авдіївки. Зокрема, терористи в зазначених районах застосовують для обстрілів 122-мм артилерію (завдано вогневих ударів по селищу Дружба і розташованому в цьому районі опорному пункту сил АТО).

Між н.п. Ленінське та Шуми під прикриттям мінометного вогню (120-мм міномети) противник силами двох піхотних груп загальною чисельністю до 50 осіб намагався атакувати позиції українських військ. Щільний вогонь у відповідь з українського боку змусив противника відступити у напрямку північно-західної околиці Горлівки, у терористів є втрати.

Зафіксована активізація Стахановсько-Первомайської тактичної групи бойовиків (склад - місцеві бойовики, російські "козаки" та найманці з громадян РФ, а також амністовані кримінальники з Краснодарського краю і Ростовської області РФ). Артпідрозділи РСЗВ БМ-21 "Град" зі складу даної групи завдали ударів по Золотому і Врубівці. У ході обстрілів зафіксовано ведення спостереження противником за результатами вогневого нальоту за допомогою оптико-електронного обладнання.

По н.п. Новотошківське і блокпосту №29 бойовики вели вогонь з чотирьох 82-мм мінометів, перекинутих з боку н.п. Жолобок на автомобілі ГАЗ-66 і кількох УАЗ-469.

Також з мінометів (три 82-мм міномети) і АГС-17 бойовики обстріляли позиції українських військ між н.п. Довгий і Жовте.

По позиціях сил АТО між н.п. Кримське і Сокільники, а також по самому н.п. Кримське, бойовики гатили відразу з декількох позицій з АГС-17. Також у цьому районі зафіксовано використання бойовиками станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 "Спис".

У районі н.п. Щастя бойовики вели обстріл позицій сил АТО зі стрілецької зброї та мінометів (позиції трьох мінометів - в районі Веселої Гори). По позиціях сил АТО біля н.п. Станиця Луганська терористи вели вогонь з ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів (з двох рознесених позицій).

До Горлівки прибули російські підрозділи БПЛА і РЕБ (15 одиниць БПЛА і взвод РЕБ). Оператори БПЛА та особовий склад підрозділу РЕБ - з російських військовослужбовців без знаків розрізнення, в супроводі підрозділу охорони також з військовослужбовців ЗС РФ (близько 20 осіб). Також прибулим підрозділам ЗС РФ додана охорона з місцевих бойовиків - підрозділ "армії ДНР".

Зафіксовано перекидання через Калинівку на Донецьк бронегрупи бойовиків із 6 БМП-1, 2 у супроводі 3 вантажних автомобілів.

Ще одна бронегрупа терористів перекинута в район Дебальцевого. У її складі - 5 танків Т-72БА, 2 танки Т-64Б, одна командно-штабна машина БМП-1КШ "Поток-2" і 2 БТР-80.

В окупованих районах Донецької області бойовики посилено поширюють чутки серед мирних жителів про "українських диверсантів-газовиків", які нібито проводять газові атаки в тилах "ДНР", використовуючи якісь "помаранчеві контейнери", які потім відвозять представники ОБСЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: підступи Маріуполя, обстріл, бойовики, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]