Чт, 2024-03-28, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Бойовики отримали наказ обстрілювати житлові квартали. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Одного військовослужбовця Збройних сил України поранено в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за минулу добу, загиблих немає. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

На луганському напрямку за добу зафіксовано 22 випадки порушення режиму припинення вогню. Половина з них - із застосуванням важкого озброєння. Найгарячішою точкою було н.п. Кримське, де противник застосував міномети і ствольну артилерію, випустивши по позиціях сил АТО 100 мінометних мін і близько 70 артилерійських снарядів. Двічі важке озброєння окупанти застосовували в Троїцькому, Новозванівці, Жовтому, Новотошківському.

На донецькому напрямку складна ситуація досі спостерігається в районі Авдіївки, сумарно обстріли там тривали 12 годин. Режим тиші зберігався з 9.00 до 15.00, потім бойовики відкрили вогонь з мінометів і гармат калібром 152 мм, також зафіксовано 20 пострілів з танка. В районі Донецького аеропорту застосували гранатомети і кулемети, вночі - міномети. Також міномети противник застосував і на Світлодарській дузі.

Всього за добу на донецькому напрямку було 32 обстріли, 4 з них із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку в Широкиному та Лебединському позиції сил АТО були обстріляні з мінометів і танків. Стрілецьку зброю бойовики застосували по Водяному, Павлополі, Гнутовому, Новотроїцькому, Мар'їнці.

За добу на маріупольському напрямку зафіксовано 24 випадки порушення режиму припинення вогню, третина з них із застосуванням важкого озброєння.

Командування РФ на Донбасі наказало відкрити вогонь по будинках

Російське командування окупаційних військ дало наказ про обстріли житлових будинків на Донецькому напрямку. Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"На Донецькому напрямку, на виконання злочинних наказів російського командування, здійснюються обстріли житлових будинків артилерійськими підрозділами 11-го окремого мотострілецького полку та окремої артилерійської бригади 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

У ГУР також зазначають, що противник продовжує застосовувати танки та артилерійські системи поблизу об’єктів цивільної інфраструктури.

"Продовжується вивезення тіл вбитих російських військовослужбовців на територію РФ. 5 лютого ц.р. з моргу обласної лікарні ім.Калініна (Донецьк) до Ростов-на-Дону відправлено два автомобілі КамАЗ із вантажем "200", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників довгий час не могли вийти в район пошкодження ЛЕП. Світло до Авдіївки повернули аж 5 лютого.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

2-4 лютого не припинялися масовані обстріли та вилазки окупантів.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовик, наказ, житлові квартали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]