Вт, 2024-03-19, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:12
Бойовики перекинули відведену артилерію в Донецьк та Авдіївку
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі не дозволяє припускати, що російсько-терористичні війська налаштовані на виконання мирних домовленостей. Про це повідомляє організатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук вранці 25 вересня на Facebook.

Важка техніка та артилерія калібром понад 100 мм, раніше відведена бойовиками та російськими військовослужбовцями на певних ділянках лінії зіткнення з українськими військами в Донецькій області, попросту перекинута на інші ділянки - в першу чергу в район н.п. Донецьк та Авдіївка.

У зв'язку з підготовкою Росією незаконного введення в Україну чергового "гуманітарного конвою" очікується зростання інтенсивності обстрілів позицій українських військ. Раніше градація обстрілів виглядала наступним чином:

Конвой 12.09: в день входу в Україну - 35 обстрілів, через день (час доставки боєприпасів, які прибули з конвоєм, до позицій бойовиків) - 63 обстріли.

Конвой 20.09: в день входу в Україні - 29 обстрілів, через день - 70 обстрілів.

Відзначається затягування терористами переговорного процесу з передачі полонених. Особливо це проявляється під час переговорів про передачу українській стороні захоплених бойовиками військовослужбовців в офіцерському званні.

Задеклароване терористами створення "об'єднаних збройних сил Новоросії" на практиці не спостерігається. У результаті "дружнього вогню" з боку бойовиків в Донецькій області зафіксовано знищення російської станції перешкод Р-330Ж "Житель" разом з екіпажем з військовослужбовців РФ, ще одна російська станція РЕБ пошкоджена в результаті обстрілу.

Також в Луганській області відзначені перестрілки між групами місцевих бойовиків з використанням 120-мм мінометів. За деякими даними, в результаті перестрілок між терористами загинуло кілька "польових командирів" бойовиків і значне число "рядових" терористів.

Керівництво "ЛНР" поширює серед місцевих бойовиків наказ про заборону мародерства під загрозою розстрілу. Однак це не стримує ріст бандитизму з боку бойовиків, які зосередилися на грабежі уцілілих магазинів в Луганську та інших населених пунктах області.

У Донецькій області загони бойовиків "ДНР" почали отримувати з Росії б/у зимове обмундирування.

Триває завезення боєприпасів, включаючи реактивні снаряди до РСЗВ, на вогневі позиції терористів в н.п. Донецьк ("Спартак") і в район н.п. Авдєєвка.

За минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій українських військ. У тому числі: - 2 рази обстріляний аеропорт в Донецьку; - 4 спроби штурму опорного пункту в районі н.п. Нікішіно; - 3 рази обстріляні позиції поблизу н.п. Дебальцево; - 2 рази обстріляні позиції поблизу н.п. Малоорлівка.

Також обстріляні позиції в районі н.п.Піски, Попасна, Рідкодуб та ін.

НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції в районах Щастя, Донецького аеропорту та Дебальцеве, - прес-центр АТО

Ситуація на сході України в основному залишається стабільною і контрольованою силами АТО, українські підрозділи продовжують виконувати завдання в рамках плану антитерористичної операції, перебувають на раніше займаних позиціях. Про це йдеться в оперативному зведенні штабу АТО станом на 7 ранку 25 вересня.

За звітний період неконтрольовані збройні формування обстріляли українські підрозділи в районах Щастя, Донецького аеропорту та поблизу Дебальцево, обстрілювали і штурмували позиції українських силовиків неподалік Некішіно. Учасники АТО відповідали вогнем тільки в разі здійснення атак на рубежі, блокпости і об'єкти, що знаходяться під їх охороною та обороною.

В інших секторах відповідальності обстрілів не зафіксовано. Ситуація в районі Маріуполя повністю підконтрольна українським підрозділам, говориться в повідомленні прес-центру.

Зараз сили АТО проводять підготовчі заходи в контексті реалізації Мінського меморандуму.

О 20 годині 24 вересня на блок посту в районі Дебальцево українськими військовослужбовцями затримані і передані військовій контррозвідці двоє перевізників на вантажному автомобілі Мерседес. Під час обшуку автомобіля було виявлено: РПГ, гранати для підствольного гранатомета, патрони різного калібру для стрілецької зброї.

Попередньо встановлено, що вантаж планувалося доставити з Красного Луча в Дебальцеве обхідним маршрутом, але водій заблукав і потрапив на блок пост АТО.

Раніше повідомлялося, що у РНБО зафіксували ротацію російських військ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: бойовики, відведену артилерію, Донецьк та Авдіївку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]