Чт, 2024-04-18, 06:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
Бойовики продовжують активні обстріли і провокації. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Обстановка в зоні проведення АТО залишається складною, бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових з важкого озброєння. Про це заявив сьогодні, 29 липня, на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку епіцентром бойових дій вчора було м. Щастя – провівши ранковий мінометний обстріл, у другій половині ворожий загін за підтримки важкого озброєння протягом трьох годин штурмував наш опорний пункт. Напад відбито. Також у темну пору доби бойовики стріляли біля Станиці Луганської – застосовувалися міномети і стрілецька зброя, внаслідок чого у райцентрі немає газу.

Також знову неспокійно довкола Бахмутської траси – поблизу Новотошківського зафіксовано ведення вогню по наших позиціях із зенітних установок ЗУ-23-2; бойовики стріляли зі сходу, з окупованого селища Донецький. Окрім цього, поодинокі провокації бойовики скоїли північніше (в районі Кримського) та західніше (біля Троїцького).

На Донецькому напрямку трьома найгарячішими точками вчора були наші позиції на схід і захід від Світлодарського водосховища, українські укріплення біля Донецької об’їзної дороги та місто Мар’їнка.

Зокрема, активні ворожі обстріли і провокації в районі Луганського тривали близько 6 годин. Зафіксовано активну роботу снайперів противника. Ще складніша ситуація на північ від Горлівки, де в темну пори доби по наших позиціях у три етапи відпрацювали 152-мм гармати бойовиків. На ділянці фронту від Дзержинська до Верхьоторецького ворожих провокацій не було.

На захід від Донецька бойові дії тривають у звичному цілодобовому режимі – відносно спокійними є лише кілька годин після сходу сонця. Концентрація живої сили та важкої техніки противника на передовій залишається високою – від Ясинуватої до Олександрівки.

Сили АТО на усіх рубежах оборони від Авдіївки до Мар’їнки постійно перебувають у режимі повної бойової готовності і адекватно відповідають на всі провокації ворога.

На Маріупольському напрямку режим тиші дотримується майже ідеально. Зафіксовано лише одну збройну провокацію між Лебединським і Водяним – це п’ятьма кілометрами північніше Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед наших військовослужбовців немає, двох було поранено у Мар’їнці.

Зазначимо також, що останнім часом окупанти ведуть активні обстріли по інфраструктурних об'єктах – теплоелектростанціях і заводах.

За минулу ніч у Станиці Луганській найбільш інтенсивний обстріл з боку бойовиків був з 21.00 до 22.00 з протитанкових гранатометів і мінометів. Як наслідок - перебито газогін на вул. Москва-Донбас, 1469 абонентів залишилися без газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли і провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]