Пт, 2024-04-19, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:12
Бойовики різко пожвавилися на Донецькому напрямі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один військовослужбовець Збройних сил загинув, один був поранений, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, ще один наш боєць був поранений. Цих втрат сили АТО зазнали на Донецькому напрямку внаслідок ворожих обстрілів", - сказав він на брифінгу в четвер, 14 квітня, в Києві.

За минулу добу було зафіксовано різке збільшення кількості обстрілів з важкого озброєння на Донецькому напрямку. Всього противник здійснив 63 обстріли. Масштабні перестрілки сталися поблизу Авдіївки і на ділянці фронту Горлівка-Ясинувата. Бойовики продовжують використовувати мінометів, БМП і артилерію калібру 152 мм.

На Маріупольському напрямок епіцентром бойових дій стала Мар'їнка, де була зафіксована робота снайпера. Біля Новогнатівки і Водяного противник здійснював обстріли з мінометів калібру 120 мм.

На Луганському напрямку порушено режим тиші поблизу Трьохізбенка і Золотого. Всього на цьому напрямку зафіксовано 4 ворожих обстріли, один з яких - з мінометів.

Напередодні повідомлялося, що бойовики намагаються витіснити сили АТО з займаних позицій у районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Авдіївка та Мар'їнка шляхом інтенсивних обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, 82 і 120-мм мінометів.

З кінця березня бої за промзону Авдіївки йдуть фактично в цілодобовому режимі. Про те, що ворог влаштовує артобстріли під Авдіївкою , штаб АТО вперше повідомив 23 березня. Повідомлялося також, що російська гібридна армія зосередила серйозні сили в Ясинуватій, Мінеральному і Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід.

Раніше в штабі також повідомляли, що на ключових позиціях оборони ЗСУ в Зайцевому, Авдіївці, Майорську, а також у районі Донецького аеропорту обстріли тривають практично цілодобово. Епізодично противник застосовує міномети, а також БМП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Донецький напрям, пожвавлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]