Пт, 2024-03-29, 03:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:38
Бойовики штурмують блокпости і намагаються оточити Дебальцеве. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом доби тривали бойові дії між терористами та силами АТО у районі м. Дебальцеве та прилеглих населених пунктів, де бойовики безуспішно намагаються оточити підрозділи ЗС України. Незважаючи на постійні обстріли та атаки з боку окупантів, Дебальцеве перебуває під контролем українських військ.

Також, упродовж доби, після масованих обстрілів, терористи вдавалися до штурмів опорних пунктів та блокпостів поблизу н.п. Шуми, Санжарівка, Комуна, Рідкодуб, Станиця Луганська, Чорнухине. Всі атаки бойовиків відбито. Такі факти оприлюднив сьогодні, 3 лютого, на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Бойовики в пішому порядку намагалися штурмом захопити блокпост українських військових біля н.п. Фащівка. Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь та дали гідну відсіч ворогу. Близько першої години ночі диверсійно-розвідувальна група терористів здійснила спробу штурмувати блокпост біля Станиці Луганської. Завдяки налагодженій взаємодії між підрозділами, вчасному та результативному застосуванню артилерії, використанню всіх наявних вогневих засобів атаку було відбито. Бойовики змушені були тікати до своїх позицій, залишивши на полі бою багатьох вбитих і поранених.

Внаслідок результативних дій ЗС України у відповідь на обстріли і наступи угруповань бойовиків та ЗС РФ поблизу н.п. Попасної, Дебальцевого, Вуглегірська та інших зафіксовано значні втрати серед бойовиків так званих "ДНР" та "ЛНР", "казаків", російських найманців і військовослужбовців, а також ворожої військової техніки. Це призводить до масового самовільного залишення ними незаконних збройних формувань. За оперативними даними, відступ бойовиків під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ ім. Дзержинського.

За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 27 зазнали поранень.

У зв’язку з великими втратами у лавах НЗФ, завданих у боях з українськими військовими, бойовики намагаються провести так звану "мобілізацію", що наштовхується на спротив місцевих жителів окупованих територій. Бойовики погрожують вдатися до терору. Так у м. Ровеньки керівництво так званої "комендатури" міста погрожує розстрілами відмовників.

Внаслідок обстрілів бойовиків від газопостачання повністю відключені н.п. Чорнухине Попаснянського району, Кряківка, Сокільники, Трьохізбенка Новоайдарського району, частково – н.п. Валуйське Станично-Луганського району, с. Кримське Новоайдарського району, смт Адріанопіль Перевальського району, міст Щастя та Попасна Луганської області.

2 лютого проросійські найманці вели обстріл з РСЗВ БМ-21 "Град" в напрямку контрольного пункту "Миколаївка", що на дорожньому напрямку "Горлівка – Артемівськ". Снаряди розірвалися неподалік контрольного пункту, на щастя ніхто з військовослужбовців та цивільних осіб поранень не зазнав. У зв’язку з обстрілами з "Градів" тимчасово припинено пропускні операції через контрольні пункти "Курахове" та "Георгіївка", що на дорожньому напрямку "Донецьк – Курахове".

На адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим неподалік н.п. Стрілкове український прикордонний наряд зафіксував політ 2 БПЛА.

29 січня за підтримки танків окупанти атакували Вуглегірськ.

Увечері того ж дня прес-центр полку спеціального призначення "Азов" повідомив, що сили антитерористичної операції відбили атаку терористів у Вуглегірську. До міста увійшло батальйон Національної гвардії України.

Натомість серед сепаратистів поширюється прямо протилежна інформація. Бойовики стверджують, що Вуглегірськ перейшов під їхній контроль, а українських військових, мовляв, узято в полон.

30 січня бої тривали. Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що бойовики "частково контролюють Вуглегірськ". Заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа зазначив: "половина міста наша, за другу йдуть запеклі бої". Народний депутат Антон Геращенко стверджує, що "місто наше".

У прес-центрі АТО наполягають: "бойовики контролюють лише окремі райони".

31 січня у Вуглегірську продовжилися бої, а в Дебальцевому бойовики посилили атаки на позиції сил АТО.

2 лютого стало відомо, що українські військові відбили всі атаки на Дебальцеве і навіть контратакують ворога.

А ватажки "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький відразу ж заявили про готовність припинити наступ.

Зазначимо, ситуацію на Дебальцівському плацдармі докладно проаналізував журналіст Юрій Бутусов. Він зазначає, що українська армія вперше у своїй історії провела успішну оборонну операцію на широкому фронті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: Дебальцеве. ВІДЕО, бойовики штурмують блокпости | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]