Пт, 2024-03-29, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Бойовики ведуть обстріли на всіх напрямках. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби незаконні збройні формування в зоні проведення Антитерористичної операції здійснювали обстріли на всіх напрямках.

Про це йшлося в звіті речника Адміністрації президента України з питань АТО, полковника Андрія Лисенка щодо ситуації на сході країни.

Так, за його словами, на Луганському напрямку скоєно ворожу провокацію біля Трьохізбенки. "При цьому противник застосував гранатомети", - зазначив речник.

На Донецькому напрямку, за його словами, зберігається неспокійна обстановка. "Зокрема поблизу селища Луганське протягом минулої доби було зафіксовано мінометний обстріл і роботу ворожого снайпера. Також відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Ворожу диверсійно розвідувальну групу наші бійці вчасно виявили, зустріли щільним вогнем. і бойовики з втратами змушені були відступити", - розповів Лисенко.

На захід від Вуглегірського водосховища незаконні збройні формування також здійснили серію провокацій, додав він. Зокрема, у Зайцевому ворожий обстріл тривав близько 2,5 години. "Важке озброєння при цьому не застосовувалось", - уточнив Лисенко.

Також, повідомив Лисенко, тривають ворожі обстріли передових позиціях українських сил. Поблизу селища Новгородьке вчора працював снайпер, зафіксовано 2 мінометних обстріли з боку противника, а також застосовувалась стрілецька зброя і гранатомети. Крім цього, ворог порушив режим тиші ще поблизу двох населених пунктів.

"В районі Донецького аеропорту ситуація без змін. Найбільшу кількість ворожих обстрілів зафіксовано у Пісках. Крім цього, бойовики з гранатомета обстріляли Авдіївку", - сказав речник.

На Маріупольському напрямку, за його інформацією, ворог проявляв активність поблизу Красногорівки та Мар’їнки. Зокрема, з боку Старомихайлівки наші позиції були обстріляні з міномета калібром 82 мм. Також зафіксовано кілька нетривалих, але прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів.

Також Лисенко повідомив, що вчора в районі проведення АТО було зафіксовано 3 прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів, кожний з яких працював на окремому напрямку.

"Також наші прикордонники бачили безпілотників поблизу межі з окупованим Кримом. Крім цього, співробітники Бердянського прикордонного загону доповіли про розвідувальний політ російського літака СУ24 над Азовським морем", - розповів Лисенко.

За словами Лисенка, протягом останньої добу в зоні проведення Антитерористичної операції четверо українських військових дістали поранення, загиблих немає.

"Минулої доби в нас обійшлося без непоправних втрат, тобто ніхто не загинув. Але четверо хлопців отримали поранення", - сказав речник.

За його словами, двоє бійців поранені під час обстрілів в Новгородському, і ще двоє дістали поранення у Березовому внаслідок підриву на розтяжці.

"Їм надано першу необхідну медичну допомогу, і вони продовжують отримувати лікування", - уточнив Лисенко.

Ескалація насильства з боку російських найманців різко посилилася, починаючи з 8 листопада, коли група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу в разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

25 листопада терористи з реактивних систем залпового вогню обстріляли непідконтрольну українській владі Горлівку з позицій в селища Спартак на околиці Донецька. У прес-центрі АТО розцінили такі дії бойовиків як спробу дискредитувати Збройні сили України.

1 грудня бойовики влаштувалися на свинофермі в Зайцевому і відкрили вогонь у напрямку школи, в якій розміщувався штатний підрозділ бойовиків "ДНР".

4 грудня бойовики вчинили атаку на опорний пункт Збройних сил України в районі села Павлопіль (входить до складу Павлопільської сільської ради Волноваського району Донецької області), проте були змушені відступити через відсіч з боку українських військовослужбовців.

Уночі проти 4 грудня і до ранку терористи вели обстріли на всіх напрямках, в штабі повідомляли про 14 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Також вчора поблизу Гнутового на ворожій міні підірвалася українська БРДМ-2. Внаслідок цього 1 український військовослужбовець загинув, 5 - поранені. Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук зазначав, що бойовики продовжують посилювати тактичні групи в районі Горлівки та Ясинуватої.

Зазначимо, що керівництво збройних сил Російської Федерації нещодавно реорганізувало 12-те командування резерву Південного військового округу у Центр територіальних військ, розташований у Новочеркаську. Відтепер саме ця структура здійснює безпосереднє керівництво 1-го та 2-го армійськими корпусами на території окремих районів Донецької і Луганської областей, тимчасово підконтрольних угрупованням "ДНР" та "ЛНР".

Протягом останнього часу бойовики, порушуючи Мінські домовленості, скоюютьпровокативні обстріли українських позицій. При цьому російські ЗМІ також намагаються безпідставно звинуватити українських військових у обстрілах місцевого населення. Такі факти свідчать про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО з дискредитації ЗС України, подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і виконання Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: бойовики, всі напрямки, обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]