Чт, 2024-04-25, 06:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Бойовики ведуть вогонь по всіх секторах. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Минула доба в зоні проведення АТО минула неспокійно - бойовики відкривали вогонь по всіх секторах.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Починаючи з 18.00 терористи з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на Артемівському напрямку обстрілювали Майорськ, Зайцеве і Шуми. На Луганському напрямку з гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели прицільний вогонь по українських позиціях біля Щастя. На маріупольському напрямку по Широкиному працював снайпер.

Найінтенсивніше бойовики обстрілювали Донецький напрямок.

"Тут з озброєння БМП-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї найманці шість разів обстрілювали захисників України в районі Авдіївки, тричі - Піски, а також вели вогонь по Верхньоторецькому, Красногорівці й Опитному", - йдеться в повідомленні.

Загалом по позиціях сил АТО було здійснено 20 обстрілів.

"Українські військові і надалі в односторонньому порядку продовжують дотримуватися Мінських домовленостей", - зазначили в штабі.

Напередодні повідомлялося, що група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції поблизу Майорського. Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Зазначимо також, що відомий художник Юрій Журавель повідомив, що протягом суботи, 7 листопада, в зоні АТО загинуло 15 українських вояків. Крім того, в суботу, 7 листопада, громадський активіст Олексій Гриценко у своєму Facebook повідомив, що терористи застосовують важке озброєння.

Як повідомляли раніше в Головному управлінні розвідки, ситуація в районі проведення АТО загострюється.

"Ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення. 5 листопада противник зробив 25 обстрілів позицій сил АТО з 82-мм мінометів, стрілецької зброї і гранатометів у районах Авдіївка, Опитне, Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Спартак, шахта "Бутівка" (Донецький напрямок)", - йдеться в повідомленні ГУР.

4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

"ІС" відзначає різку ескалацію конфлікту в зоні АТО

Протягом минулих вихідних (07-08.11.2015) відзначалася подальша ескалація конфлікту в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ. Терористи застосовували, крім стрілецького озброєння (включно з великокаліберними кулеметами), автоматичні й станкові гранатомети, 82-мм міномети, зенітні установки ЗУ-23-2, зафіксовано використання озброєння бронетехніки (30-мм автоматичне знаряддя БМП). Про це у Facebook пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

На багатьох ділянках бойовики проявляють значну активність, включаючи дії ДРГ і снайперські обстріли, спроби мінувати підходи до опорних пунктів сил АТО і ділянки між ними, а також комунікації в тактичному тилу. Крім того, терористи не припиняють вести активну наземну розвідку бойових порядків українських військ, а також радіоелектронну розвідку. Відзначається протидія з боку терористів місії ОБСЄ з метою приховати розміщення сил і засобів на першій і другій лініях.

Обстрілу зазнали позиції сил АТО в районі н.п. Красногорівка, Піски, Опитне, Авдіївка (як північніше, так і південніше від міста), Мар'їнка, Гольмівський, Зайцеве, Верхньоторецьке, Дачне, Гранітне, Шуми. Крім того, бойовики вчиняли збройні провокації з веденням вогню по позиціях сил АТО в районі н.п. Кримське - Сокольники - Трьохізбенка, Щастя, на приморському напрямку, ділянка Комінтернове - Зайченко - Гнутове - Пищевик (маневри піхотних груп на передовій і відкриття вогню, включаючи АГС-17 і 82-мм міномети).

У районі Горлівки протягом минулої доби бойовики демонстрували особливу активізацію на північ від н.п. Новгородське, також у районі Зайцевого терористи по кілька годин поспіль обстрілювали позиції українських військ і "нейтральну смугу", застосовуючи стрілецьке озброєння, АГС-17, ЗУ-23-2.

У районі н.п. Авдіївка, Красногорівка і Піски зафіксовано застосування бойовиками 82-мм автоматичних мінометів типу 2Б9 "Василек" (раніше російські представники в СЦКК заявляли про повний відвід зазначених озброєнь бойовиками від лінії розмежування).

За даними групи ІС, крім обстрілів, бойовики активно порушують положення Мінських домовленостей і в плані відведення бойової техніки і озброєння від лінії розмежування, зокрема:

- Київський район Донецька - зафіксовано 2 об'єкти, на території яких відзначається скупчення артилерії - всього 18-20 одиниць 152-мм гаубиць 2А65 "Мста-Б".

- м. Донецьк, район проспекту Шведова і вулиці Свєтлова - танки (замасковані у дворах житлових будинків, парках, на промислових і складських площах) - щонайменше 6 одиниць.

- Алчевськ (південна околиця і вздовж дороги в бік Луганська) - 6 одиниць 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" і 5 одиниць 122-мм гармат Д-30 і Д-30А.

У район н.п. Олександрівськ (на схід від Луганська) бойовики перекинули новий мінометний підрозділ. У складі підрозділу - 6 автоматичних 82-мм мінометів 2Б9 "Василек" на причепі (2 "Урали" і 4 ГАЗ-66).

У Луганську помітили появу як мінімум двох нових підрозділів російських військовослужбовців, по 60-80 осіб у кожному.

Бойовики продовжують удосконалювати район оборони між н.п. Мосьпине і Старобешеве, взводні і ротні опорні пункти розташовані південніше н.п. Бірюки, в районі н.п. Вербова Балка, на південний схід від Олександрівки, на захід від Вознесенки і Старобешевого. У кожному опорному пункті фіксується по кілька ББМ (всього до 20 од., в основному БМП-1,2, кілька БТР і МТ-ЛБ, деякі з останніх - з ПТРК типу "Штурм-С"). У двох опорних пунктах фіксуються танки (всього зафіксовано 4 одиниці).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1143 | Додав: adminA | Теги: Вогонь, бойовики, всі сектори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]