Сб, 2024-04-20, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
Бойовики вели вогонь по силах АТО біля Авдіївки та Красногорівки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Розпочинаючи з 18 години і до 6 ранку бойовики 13 разів вели вогонь у бік позицій українських військових.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в Фейсбуці.

"З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони обстрілювали наших військових в районі Авдіївки та Красногорівки", - зазначили в прес-центрі.

Також у повідомленні йдеться, що "з гранатометів та стрілецької зброї 5 разів Мар’їнку та 6 разів обстрілювали Піски. Останній обстріл відбувався 4.48-5.10. по Пісках з району Хімзаводу".

Нагадаємо, 1 листопада бойовики терористичного угрупування "ДНР" обстріляли село Піски поблизу Донецька з гранатометів і великокаліберних мінометів. Крім того, волонтери повідомляли про обстрілі Пісків 1 листопада, внаслідок якої один військовослужбовець загинув, а двоє отримали поранення.

4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

5 листопада Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції має тенденцію до загострення. Представникам моніторингової місії ОБСЄ було надано інформацію про наявність в районі Донецька та Дебальцеве артилерійських систем супротивника калібром більше 100-мм (САУ) і 122-мм РСЗВ "Град". При цьому, здійснюється перешкоджання діяльності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

ФСБ і ГРУ на Донбасі об'єднали зусилля у проведенні розвідки, диверсій і терактів

У зоні АТО фіксується висока активність російсько-терористичних військ. Крім стрілецького озброєння (включаючи великокаліберні кулемети), протягом доби було зафіксовано використання бойовиками автоматичний гранатомет типу АГС-17,21, станкових протитанкових гранатометів типу СПГ-9 "Спис", 82-мм мінометів і зенітних установок ЗУ-23-2. Одночасно різко зросла кількість спроб інфільтрації ДРГ противника в тили сил АТО відразу на декількох ділянках, повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Фейсбуці.

Бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військ в районі н.п. Красногорівка, Дослідне, Водяне, Піски, Мар'їнка, Авдіївка та північніше (район н.п. Новгородське). У районі н.п. Авдіївка зафіксована активність снайперських груп супротивника.

Відзначені також обстріли декількох опорних пунктів і передових позицій сил АТО в районі н.п. Щастя і Трьохізбенка (застосовувалися міномети - 4 одиниці, і 3 одиниці АГС-17).

На приморському напрямку бойовики вели обстріли з СПГ-9 ОФ-снарядами на декількох ділянках (Гранітне, північніше Саханка, Чермалик, Миколаївка). Таке ж озброєння терористи застосували в районі н.п. Шуми і Новгородське.

У Київському районі Донецька фіксується наявність важкої бронетехніки, не дивлячись на твердження бойовиків про її відвід. Зокрема, мережею групи ІС зафіксовані 4 танка терористів в районі ВАТ "Точмаш", і ще 2 танка - в районі стадіону "Моноліт".

Північніше Старомихайлівці (Донецьк) бойовики обладнають позиції для бронетехніки і мінометних підрозділів з використанням інженерної техніки. Зафіксована перекидання в даний район 4 од. БТР-80 і 6 од. МТ-ЛБ.

Північніше н.п. Горлівка (між Майорським авторинком і н.п. Гольмовській) відзначається розгортання в першій лінії "батальйону прикриття" т.зв. "Горлівського гарнізону" російсько-терористичних військ. Підрозділи батальйону ("мотострілкові роти") - в двухешелонном побудові (дві роти спереду, одна - ззаду). У наявності - 28 од. бронетехніки.

З місця постійної дислокації (м. Донецьк, вул. Рози Люксембург) в "рейд" висунулася ДРГ російського спецназу (чисельність - до 15 чоловік); в напрямку н.п. Піски. З н.п. Моспине (місце дислокації - СШ № 154) висунулася ДРГ зі складу батальйону "Схід" (до 20 осіб) у напрямку н.п. Мар'їнка. З н.п. Дебальцеве висунулися 2 ДРГ (по 25 осіб) з документами громадян України для проникнення в оперативно-тактичний тил АТО під виглядом біженців.

За вказівкою керівництва ЗС РФ, з метою приховування втрат особового складу, загиблі бойовики "армії ДНР" звільняються "заднім числом".

Діючі на Донбасі структурні підрозділи ФСБ РФ і ГРУ ГШ РФ об'єднали зусилля для скоординованих дій як у зоні АТО (для отримання розвідувальної інформації), так і на території інших областей України (для організації і проведення терористичних актів і диверсій). У Донецьку створено координаційний центр за участю представників обох спецслужб.

Ватажками "ДНР" планується "реабілітація" учасників НЗФ з числа т.зв. "козацьких формувань", які були розформовані в травні 2015 року. Частина цих "козаків" досі утримується в СІЗО №5 окупованого Донецька. Передбачається створення спеціальних комісій, які проводитимуть розгляд справ заарештованих бойовиків-козаків.

Співробітникам т.зв. "МГБ ДНР" в окупованих районах Донецької області видають "продуктові пайки" від фонду Ахметова "Допоможемо".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Вогонь, бойовики, Красногорівка, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]