Пт, 2024-03-29, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
Бойовики відкривають вогонь майже по всьому фронту. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Восьмеро українських військових зазнали поранень за минулу добу в результаті обстрілу з боку бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, проте вісім були поранені", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Лисенко уточнив, що поранень наші бійці зазнали в результаті обстрілу на Донецькому напрямку.

Крім того, помер один військовослужбовець, якого було поранено під Зайцевим 1 травня.

Лисенко також розповів про ситуацію на різних напрямках у зоні АТО. Так, напередодні на Луганському напрямку зафіксовані чотири обстрілу з боку ворога – в Станиці Луганській та Новозванівці (переважно вогонь вівся в темний час доби).

На Донецькому напрямку за минулу добу противник активно використовував міномети і БМП. За підрахунками штабу, зазначив спікер АП, по українських позиціях було випущено понад 250 мінометних мін. Місця найбільш запеклих обстрілів і перестрілок: Світлодарська дуга, Зайцеве, Новоселівка Друга, Авдіївка, Опитне. Загалом на Донецькому напрямку за минулу добу вчинено 14 ворожих обстрілів.

На Маріупольському напрямку напередодні зафіксовано 31 ворожий обстріл, зокрема 12 - з використанням мінометів. "Бойовики ведуть вогонь майже по всьому фронту (спокійно лише на ділянці Новогнатівка - Чермалик). Переважно стріляють у другій половині дня. Основні гарячі точки: Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Широкине", - розповів Лисенко.

Крім того, за його словами, в п'ятницю НЗФ здійснили потужний минометно-артилерійський обстріл Красногорівки і Мар'їнки. Пошкоджено 4 будинки, населені пункти частково знеструмлено", - розповів спікер АП.

Він також повідомив, що за інформацією української розвідки, вчора на Донецькому і Маріупольському напрямках противник чотири рази вів повітряну розвідку з БПЛА.

У травні через бойові дії на Донбасі загинули 180 російських найманців і майже 190 поранені - розвідка

У травні через активізацію терористами бойових дій на Донбасі загинули 180 російських найманців і майже 190 дістали поранення. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає УНІАН.

За його словами, з названої цифри 80 загиблих - це громадяни РФ і понад 30 вбитих - кадрові офіцери спецпідрозділів Збройних сил Росії. Близько 80% поранених є також громадянами РФ.

При цьому Скібіцький зауважив, що близько 70 важкопоранених російських військових було доставлено до шпиталів на територію РФ.

"Встановлено, що серед загиблих є командир Центру територіальних військ Південного військового округу Збройних сил РФ, який проходив службу в так званому "першому армійському корпусі", що дислокується в Донецьку", - сказав Скібіцький.

Також він зазначив, що впродовж останнього тижня з території РФ на окуповані території Донецької та Луганської областей залізницею та автошляхами було перекинуто 2,5 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів, 160 тонн боєприпасів, 2 установки "Град", 3 ФАУ "Акація", по 6 танків Т-72 та бойових броньованих машин.

Крім того, за останній тиждень, за його словами, бойовики здійснили 247 обстрілів позицій сил АТО, 111 з яких припало на Донецьку область.

Водночас представник ГУР повідомив, що з 1 червня в підрозділах бойовиків "Ока-1" та "Ока-2" розпочалися навчання з синхронними навчаннями російських військ Південного військового округу РФ.

За словами Скібіцького, така синхронність обумовлена тим, що командують військами як на території РФ, так і на окупованій території України, одні й ті ж самі особи.

Враховуючи такий перебіг подій, він констатував, що "деескалації конфлікту не спостерігається, РФ на сьогодні не має наміру врегульовувати ситуацію мирним шляхом, відповідно до мінських домовленостей".

Впродовж доби, що минула, бойовики проросійських бандформувань понад 49 разів обстріляли позиції ЗС України вздовж всієї лінії розмежування сторін. Бійцям сил АТО кілька разів довелося відкривати вогонь у відповідь.

Зазначимо, ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення: за добу (1 червня) бойовики 51 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Зазначається, що активізувалися диверсійно-розвідувальні групи терористів. Так, напередодні сили АТО відбили дві атаки ворожих ДРГ на Світлодарській дузі і під Мар'їнкою.

За даними штабу, бойовики особливо інтенсивно обстрілювали опорні пункти на Маріупольському напрямку. Там противник зробив 21 обстріл укріплень зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем поблизу Водяного, Новотроїцького та Широкиного.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: вогонь майже по всьому фронту, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]