Чт, 2024-03-28, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
Бойовики відзначили День Примирення стрільбою з артилерії. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У ніч з п'ятниці на суботу, з 8 на 9 травня, бойовики обстрілювали позиції українських військових і мирні населені пункти з великокаліберної артилерії і мінометів, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу, 9 травня, вранці.

"На Донецькому напрямку бандформування застосували 152 міліметрові гармати і 120 - міліметрові міномети. По кілька разів обстрілювали Піски, Водяне, Авдіївку і Опитне. З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони також вели вогонь по Опитному. У Пісках працював снайпер", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики стріляли по Кримському і Новотошковці з 120 міліметрового міномета, а в п.Станічно-Луганському - з автоматичного гранатомета.

Крім того, в районі Маріуполя незаконні збройні формування з гранатомета і стрілецької зброї двічі обстріляли Широкино. Після 20 годин і до ранку на Маріупольському напрямку було тихо.

На Артемівському напрямку, в районі Майорська, працювала артилерія бойовиків. А біля Кодеми і Санжарівки - були постріли із стрілецької зброї.

"Вночі бандити підступно вели вогонь по населених пунктах Артемово і Опитне. Нелюди застосовували 152 і 122 міліметрову артилерію", - зазначають у прес-центрі.

Як повідомляли раніше у штабі, з наближенням свят ситуація в зоні АТО залишається напруженою – українські воїни постійно перебувають напоготові, і регулярно відповідають на провокації бойовиків. На Донецькому напрямку найскладніша ситуація зберігається у передмістях Горлівки – йдеться про Майорськ, Дзержинськ, а також розташований неподалік Світлодарськ.

Бойовики ведуть щільний мінометний вогонь, зафіксовано використання танків та гармат.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 26 – було поранено.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: день примирення, бойовики, артилерії. ВІДЕО, стрільбою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]