Ср, 2024-04-24, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:26
Бойовики вивели зброю з Комінтернового, але готують провокацію. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Незаконні збройні формування, у вівторок зайнявши с.Комінтернове Волноваського району Донецької області, вивели звідти важке озброєння і техніку і тепер готують провокацію із залученням місцевих жителів, повідомляє прес-центр штабу АТО в соцмережі Facebook.

"Бойовики вивели з Комінтернового техніку і важке озброєння, самі ховаються в будинках місцевих жителів. Готується чергова провокація із залученням мешканців селища", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook в четвер.

Пізніше в штабі АТО заявили, що бойовики пішли на такі заходи перед приїздом в село представників СММ ОБСЄ. "Самі, погрожуючи фізичною розправою, змусили місцевих жителів сховати їх у своїх будинках, також злочинці ховаються в покинутих будівлях. Достеменна чисельність членів проросійських НЗФ, що переховуються в селищі, зараз невідома", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в прес-центрі заявляють, що бойовики погрожують жителям села і змушують їх заявляти представникам ОБСЄ про те, що нібито українські військовослужбовці вдавалися до неправомірних дії проти них, коли селище ще не контролювалося жодною зі сторін. "Це абсолютно не відповідає дійсності, адже цей населений пункт розташований в так званій "сірій зоні" і перебування в ньому будь-яких збройних формувань неприпустиме відповідно до попередніх домовленостей", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО вважають, що бойовики таким чином намагаються скомпрометувати українську владу і сили АТО, а також виправдати захоплення села.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що незаконні збройні формування залишили с.Комінтернове Волноваського району Донецької області, зайняте ними раніше.

"Розвідка доповіла Нацполіції: вранці бойовики полишили Комінтернове", - написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у четвер.

У Головному управлінні розвідки "Українській правді" повідомили, що інформація про те, що бойовики пішли з Комінтернового, перевіряється. Крім того, в ГУР зазначили, що Водяне, що знаходиться поряд із Комінтерновим, контролюють сили АТО.

Водночас, за інформацією штабу АТО, бойовики перебували у населеному пункті минулого дня та протягом всієї ночі.

У прес-центрі Генштабу повідомили, що бойовики виводили важке озброєння з Комінтернового, щоб місія ОБСЄ не могла зафіксувати порушення.

Рух техніки здійснювався в напрямку населених пунктів Заїченко та Таврія.

У свою чергу прес-офіцер сектора "М" Олександр Кіндсфатер повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер, що бойовики не залишили Комінтернове, а просто ховаються. "У нас немає інформації, що вони покинули. Сьогодні це селище відвідували спостерігачі СММ ОБСЄ. За інформацією місцевих жителів, бойовики ховаються в селі і ховають зброю", - сказав він.

Кіндсфатер зазначив, що жителі Комінтернового залишилися в селищі - це близько 200 осіб. "Їхнє переміщення селом обмежене, але воно є", - додав він.

Як повідомлялося, у вівторок керівник прес-центру штабу АТО Олексій Мазепа повідомив, що група бойовиків т. з."ДНР" з бронетехнікою зайняла с. Комінтернове, що у зоні антитерористичної операції входить до "сірої зони". Ми поінформували СММ ОБСЄ і Спільний центр із контролю і координації. Ми налаштовані вирішити цей інцидент дипломатичним шляхом", - заявив він.

Пізніше штаб АТО повідомив, що бойовики не допустили до роботи в цьому районі представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і відкрили вогонь по позиціях Збройних сил України. Крім того, у вівторок вдень диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу проникнути з Комінтернового на підконтрольну силам АТО територію.

На наступний день голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що з селами Водяне і Заїченко Комінтернівської сільради, розташованими на схід від Комінтернового, немає зв'язку, і невідомо, чи зайшли в них незаконні збройні формування.

В с. Комінтернове за переписом 2001 року проживали 606 осіб, Заїченко - 311, у Водяному – 19 осіб.

Пушилін: захоплення Комінтернового не було, там працює ОБСЄ

Представник терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін заявив, що захоплення населеного пункту Комінтернового з боку бойовиків не було, населений пункт залишається в "сірій зоні", там працює місія ОБСЄ.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві.

"Сьогодні там працює ОБСЄ, це сіра зона, Комінтернове продовжує там перебувати", - сказав Пушилін.

Інформацію про захоплення цього населеного пункту він назвав "інсинуацією".

"ДНР" не захоплювала цей населений пункт, там працює ОБСЄ", - додав він.

За його словами, потрібно дочекатися висновків ОБСЄ, які підтвердять його слова "про відсутність у цьому населеному пункті військових".

Пушилін вважає важливим, щоб цей населений пункт залишався "сірою зоною".

При цьому він заявив, що "українська армія зайняла 8 населених пунктів у сірій зоні".

"Було захоплено сім населених пунктів, а потім ще один", - стверджує він.

За його словами, це "підвищує ймовірність бойових сутичок, оскільки протиборчі сторони опиняються в прямій видимості".

"Ми намагаємося цього уникнути", - сказав Пушилін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: бойовики, зброя, Комінтернове, провокація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]