Вт, 2024-04-23, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:42
Бойовики влаштовують провокації на всіх напрямах. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції двоє українських військовослужбовців зазнали поранень - внаслідок підриву на міні, повідомив спікер адміністрації з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Неподалік Маріуполя вантажівка ЗСУ підірвався на міні, внаслідок чого отримали поранення двоє наших військових. Більше втрат у сил АТО за добу не було", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник зазначив, що вчора обстановка на сході України трохи загострилася, кількість ворожих обстрілів значно зросла.

"Двічі ворог застосував важке озброєння - 82-мм міномети. Також було одне бойове зіткнення сил АТО з противником. Вже сьогодні, після півночі противник порушив режим тиші 18 разів. Наголошуємо, що сили АТО повною мірою дотримуються Мінських домовленостей, тому вся відповідальність за активізацію бойових дій лежить на окупантах", - підкреслив спікер АП.

Мотузяник поінформував, що на донецькому напрямку протягом доби противник неодноразово обстрілював українські позиції південніше Троїцького та Луганського, здебільшого у світлий час доби. Також на цих рубежах відбувся короткий бій сил АТО з невеликою групою живої сили противника.

Зросла активність бойовиків Горлівської агломерації. Місця найбільшої напруги - Зайцеве, Майорськ, Новгородське.

"Саме в Зайцевому відбувся короткостроковий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував тільки стрілецьку зброю і гранатомети різних систем", - зазначив він.

У Донецькому аеропорту та Опитному мали місце мінометні обстріли, дрібні провокації супротивника зафіксовано на всіх передових позиціях сил АТО.

На маріупольському напрямі противник порушив режим тиші східніше Красногорівки і Мар'їнки. У всіх випадках бойовики застосовували стрілецьку зброю.

На луганському напрямку режим припинення вогню дотримувався.

Нагадаємо, 13 січня в Мінську знову домовилися про повне припинення вогню на Донбасі.

Напередодні в районі Луганського відбулося нетривале бойове зіткнення з нечисленною групою бойовиків, українські бійці змусили злочинців відступити.

Раніше сьогодні прес-центр штабу АТО повідомляв, що ситуація в зоні проведення АТО знову загострилася - впродовж минулої доби бойовики 35 разів порушували умови перемир'я уздовж всієї лінії розмежування, а поблизу Семигір'я відбулося бойове зіткнення.

Зазначимо, що вчора, 13 січня, учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, яке має розпочатися негайно. Додамо, що перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж таки дня, коли бойовики увійшли в село Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), було досягнуто домовленості про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Натомість бойовики, через 11 годин після "припинення вогню", застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: Бойовики влаштовують провокації на | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]