Пт, 2024-04-26, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Бойовики з гранатометів обстріляли позиції сил АТО під Авдіївкою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Вчора увечері з 19.40 до 20.10 бойовики вели вогонь по українських позиціях з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї південніше Авдіївки.

Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що після цих обстрілів ніч у зоні проведення АТО минула спокійно.

"На Маріупольському напрямку, відповідно до затвердженого плану, буде здійснено відведення артилерійського озброєння калібром до 100 мм. Військові сапери продовжують розмінування місцевості по всій лінії розмежування", - йдеться у повідомлення.

Напередодні українські ЗМІ повідомляли, що біля Авдіївки Донецької області бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції із заборонених мінськими домовленостями 120-мм мінометів. При цьому військові підтверджують, що закриті для журналістів штабом АТО позиції - шахту "Бутівка" і Зеніт - бойовики обстрілюють постійно.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що відведення озброєння на Донбасі відбувається таким чином, щоб у разі відновлення бойових дій українські військові могли швидко відреагувати.

Раніше повідомлялося, що бойовики відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Зайцеве в Донецькій області.

Крім того, за минулу добу в зоні АТО внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій загинув один військовослужбовець. Терористи, які контролюють зруйнований Донецький аеропорт, відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі селищ Опитне і Піски.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на Донбасі немає стабільного режиму припинення вогню і реального доступу місії ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО): "Незважаючи на певні кроки, ми маємо дуже складну ситуацію".

27 жовтня президент України Петро Порошенко зазначив, що силами АТО завершено відведення танків і починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Гранатомет, бойовики, обстрілял, Авдіївка, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]