Пт, 2024-03-29, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:41
Бойовики за день 37 раз обстріляли позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики на Донбасі 37 разів за день обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Бойовики російсько-терористичних бандформувань протягом дня, 20 червня, 37 раз обстріляли позиції сил АТО, грубо порушуючи мінські домовленості", - йдеться в повідомленні.

Так, вранці на підступах до Маріуполю, в районі селища Лебединський, була вчасно виявлена і відкинута на вихідну позицію диверсійно-розвідувальна група бойовиків.

Найбільша кількість обстрілів було здійснено із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. "З них бандити сьогодні 4 рази били по наших позиціях поблизу Гнутово, неподалік Маріуполя, а також Авдіївки і Золотого", - відзначили в штабі.

Населені пункти Курдюмівка, Майорск, Кірове, Ленінське та Зайцево, які розташовані в районі Артемівська, бойовики обстріляли з мінометів і 152-мм гаубиць.

У штабі наголосили, що найбільш напружена ситуація зафіксована поблизу Донецька. "Наші позиції в Пісках, Авдіївці, Мар'їнці бойовики 17 раз обстріляли зі стрілецької зброї, гранатометів, озброєння бойових машин", - сказали в штабі.

Також у всіх напрямках протягом дня активно працювали снайпери терористів.

За минулу добу в зоні АТО не загинув жоден український військовослужбовець, семеро бійців зазнали поранень. Про це на брифінгу 20 червня заявив речник АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко. За його слоами, найгарячіше було на Донецькому напрямку.

"Бойовики не залишають спроб просунутись углиб території України під Мар’їнкою – в цьому районі відбулося два бойових зіткнення. Бойовики активно використовують важке озброєння - 120-мм міномети та 122-мм артилерію, а також бронетехніку", - зазначив він.

Зазначимо, бойовики на Донбасі не припиняють обстрілів з важкого озброєння. Про це 19 червня на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента по АТО Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії протягом цілого дня велися у с. Широкине. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, противник здійснив щонайменше 3 обстріли наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у с. Саханка. Також вчора ввечері ворог здійснив кілька збройних провокацій у Чермалику, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища.

Минулої доби, 19 червня, бойовики 72 рази порушували умови припинення вогню в зоні проведення АТО, при цьому застосовуючи 152-мм гаубиці і реактивні системи залпового вогню "Град". Російсько-терористичні бандформування діяли в районі Донецька та Луганської області. Там зафіксовано 38 і 16 обстрілів позицій українських військ відповідно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: сили АТО. ВІДЕО, бойовики, 37 раз обстріл, день | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]