Пт, 2024-04-19, 23:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
Бойовики застосовують важке озброєння і безпілотники. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув, двоє зазнали поранень під час обстрілу. Про це на брифінгу в Києві в понеділок, 4 липня, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він поінформував, що на луганському напрямку противник порушив режим тиші тричі. Зокрема, на Бахмутській трасі працював ворожий снайпер, ще дві збройні провокації вчинено в с. Новоолександрівка (Попаснянський район).

На донецькому напрямку противник продовжив застосування важкого озброєння практично на всій лінії фронту. Артобстріли з боку НЗФ зафіксовано в Зайцевому, Пісках, у районі донецького аеропорту, на околицях Горлівки.

"Перестрілки між силами АТО та окупантами мали місце в Майорську та авдіївській промзоні", - поінформував Лисенко.

Загалом за добу на донецькому напрямі зафіксовано 38 обстрілів, 13 із них - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку обстановка залишається неспокійною, бойовики застосували артилерію проти сил АТО на ділянці Талаківка - Широкине, загалом було випущено понад 80 снарядів. Режим тиші дотримувався практично ідеально поблизу Докучаєвська. На цьому напрямі за добу зафіксовано 20 обстрілів, 11 із них - із застосуванням важкого озброєння.

За добу в зоні АТО помічено прольоти чотирьох БПЛА противника, один із них був запущений із території Росії.

Нагадаємо, 29 червня на ділянці Бахмут - Дебальцеве відбувся 10-годинний бій: окупанти зазнали серйозних втрат.

28 червня в результаті операції українських розвідників взято в полон 8 бойовиків.

Раніше українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

А в штабі АТО повідомили про посилення обстрілів. "Інтенсивність вогню можна порівняти із ситуацією станом на серпень 2015 року", - зазначили там 23 червня.

За добу сили АТО знищили 5 і поранили 6 окупантів

"Минулої доби знищено п'ятьох та поранено шістьох окупантів зі складу так званих "3-ї бригади" (Горлівка), "11-го полку" (Макіївка), "7-ї бригади" (Дебальцеве)", - поінформував Лисенко.

За його словами, вчора поблизу Харцизька, у глибокому тилу противника, внаслідок спрацювання осколкової міни загинув командир так званої "7-ї окремої мотострілецької бригади" російсько-окупаційних військ, полковник ЗС РФ Олександр Бушуєв. Двоє його охоронців (кадрові російські спецпризначенці) отримали тяжкі поранення.

Лисенко також нагадав, що 29-30 червня так звана "7-ма бригада" зазнала великих втрат на світлодарській дузі "внаслідок авантюрних дій свого командира".

"Зокрема, не володіючи інформацією про обстановку на позиціях, Бушуєв надав панічну та хибну доповідь командувачу так званого "2-го армійського корпусу" про широкомасштабний наступ сил АТО та запросив артилерійську підтримку, що призвело до нових втрат у лавах НЗФ. Таким чином відбулося чергове загострення особистого конфлікту між Бушуєвим, його начальниками та підлеглими, які втомилися від безладу та хаосу в так званій "7-й бригаді". Полковника відсторонили від виконання обов’язків та направили у відрядження до Донецька, по дорозі до якого його машина натрапила на міну", - розповів Лисенко.

Він також наголосив, що командування противника планує низку дезінформаційних заходів з метою приховування інформації про причини загибелі Бушуєва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: важке озброєння і безпілотники, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]